НЕ
Преглед за печат
НЕ
а каква е разликата между MS9V 09HRDN1 и MS9A 09HRDN1
Каква може да е разликата между двата при положение, че ценовата разлика е само 10 лева. И все пак има някаква разлика, вътрешното тяло на MS9A-09HRDN1 е с 2,5 kg. по-леко, но пък изглежда по-фешън.
oska, Може би все още не си навътре в информацията за климатиците, но от темата до сега се разбира, че не става за отопление под 0°, защото по-скъпият с 10 лева модел MS9V-09HRDN1 е с единична капилярка без чек вентил.
Този MS9V е изпитан миналия сезон и се представя чудесно така че това че не работи по 0 е форумна измислица.
Сега погледнах Velev на сайта ти моделите, които продаваш и видях, че предлагаш и двата модела: MS9V и MS9A. Зад всяка една форумна измислица седят отделни хора, споделящи: впечатления, наблюдения и опит.
да ама на ms9a мисля че имаше някакъв вентил,а тези няколко килограма сигурно не са от голямо значение
За 10 лева в повече ти се предлагат 2,5 kg. повече мед умножено по цената на медта 9 лв./kg. = 22,50 лева. Правят ти изгодно предложение, защото знаят, че най-вероятно в последствие след като го видиш как топли ще отидеш да го върнеш в пункта за метали.
Иначе дори и за по 1200-1500 лева продават орязани 9-ки на различни марки, я от към килограми, я от към компресор. Така, че от нов климатик инверторна 9-ка за 690 лева чудеса не могат да се очакват.
Това,че MS9V 12HRDN1 не топли под 0градуса не мога да се съглася.Аз вече го пробвах при около -5 и успя да направи спокойно в стаята около 24 градуса при зададени 25.Това е супер предвид моите топлозагуби(без изолация съм с 2,5 външни стени).
Е, то остава и в 16 квадрата да не се справи.Нали толкова ти беше квадратурата.
Аз бих попитал къде видя че някой е казал че този модел не топли под 0 изключение е тази жена в темата при която определено не е случила на монтаж и сервиз.Цитат:
Първоначално публикувано от valen1
Ами ще видим дали при -градуси ще топли ама като му гледам колко мошност има в топлото се самнявам Но има време ще видим Виждам че вече някои от фирмите не предлагат мидея Да видим догодина дали колегата велев нямя дасе пресаедени кам тези фирми НО е факт че магнум фкарват наи слабите модели които нестават за топло Наи доброто от мидея остава модела верту конвенционал ама гледам че вече несе срещат
Определено вкарват най-слабите модели.Като гледах каталога за 2011 година, една и съща машина е с три вида външни тела.При нас вкарват най-калпавото от трите.
За капак от днес има нови по високи цени от 10 до 150лв нагоре при различните модели.Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Да видях като се заговори за краха на еврото и евро съюза нормална реакция предполагам А можеби пак сега да е сезона на големите монтажи знам ли
Изобщо не са калпави.!!!Факт е че старите 12HRI захранваха спокойно 75 кубика а сега границата им е 60 кубика,но същото се отнася и за Фуджицу 12LCC и последващите аналози LGC и сега LE и LK същото се отнася и за FTX на Дайкин и т.н.
За съжаление калегата Велев е прав за цените и примерно един модел като MSV1-12HRDN1 който работи ПЕРФЕКТНО вече е на цена от 999 лв. което с монтаж го прави почти непродаваем.