Re:Предложете 12-ка Мидея
Защо ограничаваш избора само до Мидея, не е ли по-добре да дадеш таван на бюджета и да видим какво най-добро можеш да си позволиш?
joro_tt дай инфо от кой град си.
Бягай и не се обръщай от сегашните модели на Midea.
Конвенционалните орязани от към компресори и килограми, а инверторните и от регулатор на изпарението EEV. Последните модели инвертори не само, че са с капилярка, ами вече и от нея решили да пестят, като слагат само една за охлаждане, а другата за отопление и чек вентила ги няма.
Ако си толкова голям фен на мидея си вземи msv1-12 hrn1 обикновен конвенционал (верту ) модела надявам се че поне тои не е орязан това е единсвения читав модел засега Ако мислиш да заложиш на друг модел то горещо ти препоръчвам даси вземеш кам него и една духалка или да стагаш кюмбето
Не жали пари а си вземи нещо хубво и скъпо даму се радваш дълги години
Цитат:
Първоначално публикувано от joro_tt
Предложете 12ка Мидея за отопление. Стаята е 20 кв.м. вътрешна, с добра дограма и топлоизолация.
Двуомя се дали да е обикновен или инвертор, т.к. прочетох из мненията че инверторните Мидеи не стрували, но все пак се очаква от тях да са по икономични....
Дайте предложение....
Цитат:
Първоначално публикувано от valen1
Бягай и не се обръщай от сегашните модели на Midea.
Конвенционалните орязани от към компресори и килограми, а инверторните и от регулатор на изпарението EEV. Последните модели инвертори не само, че са с капилярка, ами вече и от нея решили да пестят, като слагат само една за охлаждане, а другата за отопление и чек вентила ги няма.
Като чета писането ти във форума си мисля че съдиш за климатиците само по един казал друг чул без да си отварял някой от оплюваните модели и марки.
Има модели на мидея които не са орязани от към кг и са с два капиляра и чек винтил ето този модел е това
Я снимай табелката на външното тяло на MS9A-12HRDN1 да видим какво пише или данните са като тези посочени от вносителя, външно тяло 29 kg.
http://www.midea-bg.com/bg/products/...s9_a_12_hrdn1/
Покажи снимка на табелката на компресора и снимка на капилярният блок с чек вентила да се види всичко там ли е.
1 Прикачен файл(ове)
Ето снимка на табелата с кг. а за компресора и капилярите не ми се разглобява за да доказвам че съм прав, просто съм го видял и не говоря празни приказки.
Тази снимка на табелката не е от този модел. Направена е някаква снимка на неизвестно какъв модел. Има и разминавания в данните между табелката и данните в сайта http://klimatici.hit.bg/MS9A-12HRDN1.html. В сайта вътрешното тяло е дадено да тежи 9 килограма, а на табелката пише 8,5 килограма. Всичките отдавани мощности в BTU от табелката не отговарят на тези в сайта. Максималната отдавана мощност на отопление в сайта е 4200 W (14330 BTU), а на табелката пише 16000 BTU (4690 W). И на края за по-достоверно: - Вярвайте ми, знам какво говоря, стоката ми е хубава.
http://img140.imageshack.us/img140/7058/ms9a12hrdn1.jpg http://img40.imageshack.us/img40/6403/75598001.jpg
Подред на въпросите....
От Стара Загора съм. Климатика ще се монтира там. Климата е сръвнително мек. Температурите рядко падат под -5.
Не съм фен изобщо на климатици Мидея и въобще на разни посредствени марки за техника, но не ми се дават много пари за климатик.
Останал съм с впечатлението, че от климатиците в долния ценови клас Мидеята е най-доброто за парите си. Може и да греша.
Като пари повече от 800-900лв с монтажа не ми се дават. Ясно ми е че за тези пари не мога да очаквам кой знае какво. Но пък има хора които казват, че са доволни, та и аз така...... (Пък може и да лъжат, де да ги знам. Затова питам.) :)
Ако не се навия за такъв климатик ще изчакам с покупката за по-добри финансови времена.... :rolleyes:
MSY също е добър модел, ако го намериш.
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
MSY също е добър модел, ако го намериш.
MSY MSR и MS9A външните тела са еднакви и в трите електроника компресор и хладилна час са еднакви. Но MSY е със повече екстри и луксозен дизайн.
Що не видиш втрата употреба от япончетата продаватсе на няколко места в старата мойте и двата са от япония има си некви малко косури ама по не топлят и не харчат много.Просто идейка зати я пари ще вземеш
мещо сносно и топлещо, акорешиш за дължително си запиши моделите и на двете тела и питаи тука де не стане грешка .