Re:Проблем с нов инвертор Мидея?
Това с клемата на компресора е интересно! Благодаря за идеята..
Все пак, тия кодове верни ли са? :
MIDEA, NIPPON, NEO, OSAKA /кодови/грешки/
E1 - Проблем със сензора на температурата (или връзка с него) на входящия въздух на вътрешното тяло
E2 - Проблем със сензора на температурата (или връзка с него) на топлообменника на външното тяло
E3 - Проблем със сензора на температурата (или връзка с него) на топлообменника на вътрешното тяло
E4 - Проблем при работата на турбината на вътрешното тяло
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1326016320[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от fishev
''Кабелът "S" е жълто/зелен и е свързан със ...."земята" на вътрешното тяло. Защо не са ползвали директно конструкцията за проводник, те си знаят.''
Това нещо не ми се връзва и на мен Остава варианта да е сбъркано самото връзване при сглобяване на вътрешно тяло в завода Тогава комуникационна шина отива в небитието Но да се мери само с фазомер при монтажа е меко казано несериозно А и за един инвертор е задължително зануляване между двете тела както и на контакта
Замерванията ще ги правя тепърва, все пак не бях тръгнал да сервизирам "караджейка"!
Просто ме изненада концепцията, но наистина имам съмнения, два кабела да объркани. По точно два еднакви кабела, със съседни клеми. Това са само съмнения, утре ще разровя схемата от Магнум и ако не се изясни ситуацията, ще снимам всичко!
Поздрави и благодаря за мненията!
П.С. Все пак отново да попитам, защо трябва да се занулява и вътрешното, след като вече е във верига с външното, през тръбите? Не е ли достатъчно да се занули кое да е от телата?
Ужас как си навързал Мидея Нео Осака с еднакви кодове за грешки. Различните модели дори при една марка понякога кодовете са различни камо ли от различни марки да са еднакви.
И как имаш съмнения а преди това твърдеше че всичко е свързано както трябва. Е този клиент е извадил голям късмет с монтажа.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Ужас как си навързал Мидея Нео Осака с еднакви кодове за грешки. Различните модели дори при една марка понякога кодовете са различни камо ли от различни марки да са еднакви.
И как имаш съмнения а преди това твърдеше че всичко е свързано както трябва. Е този клиент е извадил голям късмет с монтажа.
Затова те помолих, да пуснеш твоят списък с грешки!
По другият въпрос, явно не четеш, че става въпрос за свръзка във вътрешното тяло - фабрична!
За третото - аз нямам клиенти, имам приятели и не пускам реклами за работата си..
Ти нещо бягаш май от отговор на въпроса, защо теглиш кабел за връзка между двете тела, след като са СВЪРЗАНИ ПРЕЗ ТРЪБИТЕ!
Пиша с големи букви, за да успееш да го прочетеш! Нали си електричар!
При инверторите когато не се захранват директно на външното се използва 4 жилен кабел като 4тия проводник винаги е зануляване между двете тела. При конвенционалите се използва 5 жилен проводник и пак единия се ползва за зануляване.
И не дай си боже с тази работа на свързване която правиш да не утрепеш някой клиент-приятел.
Е затова трябва да се практикува дадена дейност само след като човек има сертификат за работа.
Цитат:
Е затова трябва да се практикува дадена дейност само след като човек има сертификат за работа.
Да бе, да... ама като гледам и диплома по философия трябва.
Едвали сертификата прави даден човек маистор Аз като немога дасе справя с елетрониката ползвам услугите на колега електрончик и всичко е наред все пак неможе да знаем всичко за всички климатици нали ???
Цитат:
При инверторите когато не се захранват директно на външното се използва 4 жилен кабел като 4тия проводник винаги е зануляване между двете тела. При конвенционалите се използва 5 жилен проводник и пак единия се ползва за зануляване.
И не дай си боже с тази работа на свързване която правиш да не утрепеш някой клиент-приятел.
Явно не можеш да обясниш защо го правиш,но нека да остане така..
Не мисля да захранвам повече саморекламата ти, желая успех и бях дотук в тази тема!
Успех!
П.С. Ако на някой му се случи нещо подобно с този инвертор, след два дни ще мога да му отговоря за проблема, но на лични!
Защо трябва да ти обяснявам нещо което трябва да го знаеш, след като си се нагърбил с тази дейност а едва ли я правиш даром поне да погледнеш инструкцията за монтаж която придружава всеки климатик. Не стига че си омазал на човека климатика ами и се сърдиш.
Човек, не се сърдя, но доколкото разбрах форума е основно потребителски и ти си гониш бизнеса!
Лошо няма, само че не компенсирай качеството с количество мнения!
Поне не будалкай нас, дето си имаме пазар, направи си рекламата с работата, а не с въздухарски изказвания и квалификации!
Знаеш ли, за мен всеки който си вади хляба от този бизнес е "колега", всеки който плаща за този хубав продукт е "потребител" и заслужава да получи срещу парите си качество, а всеки, който се изказва без да се е обосновал - "въздухар"!
Поздрави!
Пази боже клиентите от такива "колеги" дето съсипват хубавия продукт на клиента то се вижда кой е въздухар три кабела не умееш да вържеш без да ги объркаш. Аз относно форума като е потребителски а ти не си такъв защо търсиш помощ? Пишеш че имаш пазар и какъв ти е пазара сигурно е и нелегален.
Ако темата продължи в този дух, ще бъде заключена. Който може да помогне с информация, да го направи. В противен случай, темата е просто като чат...
Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
Ако темата продължи в този дух, ще бъде заключена. Който може да помогне с информация, да го направи. В противен случай, темата е просто като чат...
Ще дам ясна информация, какъв е бил проблема... До тук всички съмнения са само догадки и предположения..
Велев спри да се излагаш поне ,ти си се самозабравил и си мисислиш,че тази работа дето я работиш е толкова сложна и отговорна ,че все едно да зглобяваш сувалки в НАСА.
Цитат:
Първоначално публикувано от necata2
Велев спри да се излагаш поне ,ти си се самозабравил и си мисислиш,че тази работа дето я работиш е толкова сложна и отговорна ,че все едно да зглобяваш сувалки в НАСА.
Пише се сОвалки.
VD може ли да ми поясниш това от един от постовете ти:Интересното е че "заземяването", което ние побългаряваме чрез "зануляване", поради отсъствието на "земя", означава в случая да се премостят направо нулата и управляващият кабел!
Цитат:
Първоначално публикувано от VD
Ще дам ясна информация, какъв е бил проблема
Това е единствената причина темата да остане засега!
Велев
Трябва ли отново да ти напомням каква е основната идея на форума?