Вазможно ли е ?Има ли някай такъв случай?MIDEA MSG-12AR.
Колеги,има ли някой случай в който,Мидея-MSG-12AR,на етикета му пише,че събира 1050гр.-R22,но с това количество газ работи на близо 29-31bar. и ток близо 6,5-7,5А.След като изтеглих 150гр.първо,падна нал. на 24-26bar. и ток 5,8-6,2А,също не ми допадна!И тогава получих прозрение!Един друг MSG-12AR-стоеше в ъгъла,само вн.му капак и мернах етикета.За ужас на мене пишеше 850гр.-R22,въпросния клим.го докарах до това кол.газ и всичко си дойде на мястото-нал.22-23bar и ток4,8-5,2 А.Дали някой колега ми е направил номер да размени капаците,аз не зная.Въпроса ми е,има ли някой друг такава случка? :shocked:
1 Прикачен файл(ове)
Re:Вазможно ли е ?Има ли някай такъв случай?MIDEA MSG-12AR.
Не грешка MSG-12AR е с 1050гр този модел е с двоен кондензатора затова е с повече фреон мисля че е 1050 дори се вижда на етикета.
Да не е 407,много ми се виждат тия 1050гр.
Не е 407, не ми се случвало досега с друг клим.На този му сменях чек вентила и изрично гледах табелата!
Явно имаш частично запушване фреона е толкова питах познат който има у тях такъв.
:detective:Колега,няма запушване вече 2-ри месец работи и топли мн.добре едно стайче12-15кв.м.Интересува ме дали на някой друг майстор му се е случвало такова нещо.А другият ми невероятен случай с Мидейка е,че чисто нова нямаше грам газ и умишлено звънкам от време на време на клиента уж за да напомня за профилактика или нещо друго,но всъщност клим.работи отлично и отникъде не изпуска....странно,но факт!
Имал съм случаи и аз с такива случай един два на стотици монтирани като на единия имаше лепенка с некви ироглифи дето не бях срещал такава лепенка преди.
Преди 3 години като монтираха климата на сестра ми се оказа че няма грам фреон. MSR5-12 HRN1 е модела ако има значение. Бившия ми колега го монтира и реакцията бе уникална след 30 и малко нагоре мин. вакуумиране и отвори крана и няма никой на манометрите помислих си че всеки момент очите му ще да "паднат" от терасата.
Някой да е попадал на подобно нещо при климатик от японска марка? Аз не съм чувал.
Аз мога да кажа за едно Фуджи 12LGC.