Резултати от 1 до 4 от общо 4

Упътване на български за MRS-12ARDN1

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    15
    #1

    Упътване на български за MRS-12ARDN1

    Здравейте,
    никъде не успях да намеря упърване на бългаски за климатик Midea MRS-12ARDN1.
    В кашона на климатика имаше само на английски.
    Ако някой знае от къде мога да си сваля да пусле линк.

    И друг въпрос..
    при монтажа на климатика не ми издадоха гаранционна карта,
    момчетата, които го монтираха записаха на лист данните на климатика, сериините номера на външното и вътрешното тяло и моето име и тел. номер. При документите на климатика никъде нямаше гараннционна карта, както е при другите ел. уреди. Кажете това нормална практика ли е или да ходя да си търся гаранционната карта.

    Благодаря предварително!

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич
    Мнения
    2,194
    #2

    Re:Упътване на български за MRS-12ARDN1

    Гаранционната карта се попълва след монтажа на климатика и се дава на собственика.

  4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #3

    Re:Упътване на български за MRS-12ARDN1

    Не е нормална практика, но гаранцията не е задължителна за търговеца/производителя/вносителя.Гаранцията се предоставя по добрата воля на посочените в предходното изречение.Гаранция може да се предложи и предостави, може и да не се предложи и предостави на потребителя-купувач.

    Така или иначе дори без гаранция търговецът продал стоката има рекламационна отговорност в срок от 2 години от извършване на продажбата(покупка от гледна точка на купувача-потребител).

    Принципно всички вносители на климатици "предоставят" гаранция като в една немалка част от случаите целта е когато се повреди климатика да кажат: "Тази част която се е повредила не се покрива от гаранцията" и така потребитлят който не си познава правата изобщо не му идва на ум, че освен правата по договорната гаранция има и права произтичащи от Закона за защита на потребителите въз основа на които дори и след отказана гаранция може да упражни рекламационните си права произтичащи пряко от закона които не подлежат на суспендиране от какъвто и да е договор пък бил той и гаранционен.Рекламационната отговорност която се реализира чрез упражняване на рекламационни права е за дефекти на стоката в двугодишен срок от продажбата й.
    С други думи има два вида права -гаранционни и рекламационни, има два вида срокове които текат -гаранционни и рекламационни и два вида отговорности които могат да се реализират- договорно-гаранционна и законово-рекламационна.Гаранционните права и отговорност се основават на договора за гаранция, а рекламационите права и рекламационната отговорност възникват пряко от закона които в изрична разпоредба сочи, че не се допуска ограничаване на отговорност или суспендиране на рекламационни права, чрез позоваване на гаранционни права.

    Така, че дори да нямате гаранция имате рекламационни права, разбира се стига да можете да докажете че сте купувач и то точно от тази фирма ...

    С други думи струва ми се че може или изобщо да не са ви издали и касова бележка за покупката или просто тези които са ви продали/монтирали климатика са укрили доходи било защото нямат фирма било защото просто искат да не плащат данъци...


    Отидете и си поискайте гаранцията би трябвало да има такава.Поискайте си и касова бележка или фактура с касова бележка за покупката.Винаги когато си купувам уред си пазя касовата бележка и евентуално договора за гаранция-където имам предоставена такава и ги защипям/залепвам заедно.

  5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #4

    Re:Упътване на български за MRS-12ARDN1

    Гаранционните карти ги получават търговците със закупуването на климатиците и те са длъжни да ги попълнят като и монтажната фирма също се описва и подписва от извършителя на монтажа.
    И аз си мисля че нито касова нито гаранционна ще получи човека, в нашия бранш сигурно 90% са незаконните монтажници-търговци. Ето например как е гаранционата при нас с касовата.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. упътване за OSAKA CH-12 JSE
    От ivoshaklev във форум Климатици Osaka
    Отговори: 3
    Последно: 24-11-12, 16:33
  2. УПЪТВАНЕ ЗА фризер Whirlpool AFG 341/G
    От vanity във форум Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 18-07-11, 11:39
  3. Упътване за Midea STT-12HR
    От dagoburd във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 01-10-09, 19:33
  4. Упътване за пералня Siltal 048
    От india79 във форум Бяла техника
    Отговори: 2
    Последно: 15-07-09, 14:31
  5. Упътване за пералня Miele?
    От mooncow във форум Бяла техника
    Отговори: 0
    Последно: 24-11-06, 22:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе