Проблем с елерон-а на Мидеа CS-18HHAA
Колеги,
правих сезонното почиствана на климатика вчера (пръскане с обезмаслител и японския шпрей) и докато течеше профилактиката натиснах елерона надолу (да ме пита човек как и защо ми хрумна). След приключването на профилактиката, забелязаха че като пусна климатика на студено (да се подсуши питата), а по-късно вечерта и на топло елерона се придвижва не в пълния си обем и
при изключване на климатика тръгва да се затваря и успява да се затвори, но после се отпуска и клюмва надолу отворен. :yikes
Все едно съм го наклонил да духа максималмно надолу (на включен климатик) и така си и остава.
Някакви идеи как мога да отстраня този естетически неприятен проблем?
Ще ви бъда блаогодарен за помощта!
Отговор: Проблем с елерон-а на Мидеа CS-18HHAA
Пусни го на топло и като се фиксира клапата я завърти ръчно малко нагоре и ще се оправи.
Свали клапата и виж дали не се е спукал края който се свързва с оста на мотора...
Цитат:
Първоначално публикувано от
bobovo
Пусни го на топло и като се фиксира клапата я завърти ръчно малко нагоре и ще се оправи.
Пуснах го на топло, започна да духа на топло, клапата се фиксира надолу изчаках 3-4 минути (за всеки случай) и се опитах да я завърта нагоре, но тя не оказа никаква съпротива и се мандахерцаше свободно в двете посоки. Тоест няма как да завъртя, да речем на следващото зъбче, където се свързва с оста на мотора.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
Свали клапата и виж дали не се е спукал края който се свързва с оста на мотора...
Ако е спукана на края (към оста на мотора), продават ли се само такива клапи (елерони) за този модел, за да знам как да се разпростирам в диагностиката и нейната вариативност като сила :rolleyes:?
Ако се продават ще бъда по-смел...
- - - - - - - - - -
Всъщност мога да го заснема на видеоклип и да го постна да речем в youtube, ако това ще ви помогне да се ориентирате по-добре и нагледно да видите...?
Александър ти е казъл къде ти е проблема,точно където влиза втулката в моторчето се пукат.Сега свали пак капаците разхаби внтовете на моторчето и глегай внимателно за да намериш парченцето ако е паднало или само се е спукало лепиш със секундно лепило и зглобяваш.А пък ако изкаш да ти е вечно здраво щети кажа как съм виждал да го правят майсторите:режат едно "пръстенче" от дюбел 10-ка и го нанизват върху втулката и няма чупене повече.
Утре, ще е деня!
После ще се върна с отзиви.
1 Прикачен файл(ове)
Ето една снимка как днес поправих такъв.
Колеги,
малко закъснение, но време все не оставаше през седмицата да се заема с мини ремонта на елерона.
Изпълнявайки сляпо вашите интструкции и съвети, това ме доведе до пълен...успех! :ole
Трябва да призная, че хич не си го представях докато не го разглобих и наистина се оказа, че едно парченце, се е отчупило от края на елерона към моторчето. Извадих го целия, след като бях махнал моторчето, залепих с капчица парченцето и после отрязах едно мини пръстенче от дюбел 10ката, с което доста си поиграх докато става за нанизване върху мястото, където беше лепено отчупеното крайче. Но стана и то мисля че, ще е задълго. Аз съм пример за това как човек, който не се е занимавал с климатична техника, дори не е и любител, може да потърси помощ във форум, да получи съвет и указания и да си свърши работа. Ето за това са форумите и затова помоща на хората, които помагат е безценна!!!
Благодаря на всички за съветите!
E не се ли сети малко да нагрееш дюбела със запалка за да стане гъвкав и еластичен,става за секунди?Иначе Браво щом си се справил.