Резултати от 1 до 9 от общо 9
Like Tree7Одобрявам
  • 3 Post By necata2
  • 4 Post By goroton

Проблем с елерон-а на Мидеа CS-18HHAA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2013

Question Проблем с елерон-а на Мидеа CS-18HHAA

Колеги,
    правих сезонното почиствана на климатика вчера (пръскане с обезмаслител и японския шпрей) и докато течеше профилактиката натиснах елерона надолу (да ме пита човек как и защо ми хрумна). След приключването на профилактиката, забелязаха че като пусна климатика на студено (да се подсуши питата), а по-късно вечерта и на топло елерона се придвижва не в пълния си обем и
    при изключване на климатика тръгва да се затваря и успява да се затвори, но после се отпуска и клюмва надолу отворен.
    Все едно съм го наклонил да духа максималмно надолу (на включен климатик) и така си и остава.

Някакви идеи как мога да отстраня този естетически неприятен проблем?

Ще ви бъда блаогодарен за помощта!

2.  

3. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Отговор: Проблем с елерон-а на Мидеа CS-18HHAA

Пусни го на топло и като се фиксира клапата я завърти ръчно малко нагоре и ще се оправи.

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Свали клапата и виж дали не се е спукал края който се свързва с оста на мотора...

5. Тук е от
    Oct 2013

Цитат Първоначално публикувано от bobovo Виж публикацията
    Пусни го на топло и като се фиксира клапата я завърти ръчно малко нагоре и ще се оправи.
    Пуснах го на топло, започна да духа на топло, клапата се фиксира надолу изчаках 3-4 минути (за всеки случай) и се опитах да я завърта нагоре, но тя не оказа никаква съпротива и се мандахерцаше свободно в двете посоки. Тоест няма как да завъртя, да речем на следващото зъбче, където се свързва с оста на мотора.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Свали клапата и виж дали не се е спукал края който се свързва с оста на мотора...
    Ако е спукана на края (към оста на мотора), продават ли се само такива клапи (елерони) за този модел, за да знам как да се разпростирам в диагностиката и нейната вариативност като сила :rolleyes:?
    Ако се продават ще бъда по-смел...

- - - - - - - - - -

Всъщност мога да го заснема на видеоклип и да го постна да речем в youtube, ако това ще ви помогне да се ориентирате по-добре и нагледно да видите...?

6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Александър ти е казъл къде ти е проблема,точно където влиза втулката в моторчето се пукат.Сега свали пак капаците разхаби внтовете на моторчето и глегай внимателно за да намериш парченцето ако е паднало или само се е спукало лепиш със секундно лепило и зглобяваш.А пък ако изкаш да ти е вечно здраво щети кажа как съм виждал да го правят майсторите:режат едно "пръстенче" от дюбел 10-ка и го нанизват върху втулката и няма чупене повече.
    estqwerty, bobovo и mirandi харесват това.

7. Тук е от
    Oct 2013

Утре, ще е деня!
    После ще се върна с отзиви.

8.  

9. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Ето една снимка как днес поправих такъв.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

10. Тук е от
    Oct 2013

Колеги,
    малко закъснение, но време все не оставаше през седмицата да се заема с мини ремонта на елерона.
    Изпълнявайки сляпо вашите интструкции и съвети, това ме доведе до пълен...успех!
    Трябва да призная, че хич не си го представях докато не го разглобих и наистина се оказа, че едно парченце, се е отчупило от края на елерона към моторчето. Извадих го целия, след като бях махнал моторчето, залепих с капчица парченцето и после отрязах едно мини пръстенче от дюбел 10ката, с което доста си поиграх докато става за нанизване върху мястото, където беше лепено отчупеното крайче. Но стана и то мисля че, ще е задълго. Аз съм пример за това как човек, който не се е занимавал с климатична техника, дори не е и любител, може да потърси помощ във форум, да получи съвет и указания и да си свърши работа. Ето за това са форумите и затова помоща на хората, които помагат е безценна!!!

Благодаря на всички за съветите!
    necata2, Kasap, iwan33 и 1 други харесват това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

E не се ли сети малко да нагрееш дюбела със запалка за да стане гъвкав и еластичен,става за секунди?Иначе Браво щом си се справил.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Проблем с климатик Мидеа MSG-12HR
    От zombajo_ във форум Климатици Midea
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-14, 16:09
  2. Елеронът на Мидеа CS-18HHAA не се завърта надолу
    От goroton във форум Климатици Midea
    Отговори: 4
    Последно: 10-01-14, 21:16
  3. Проблем с климатик Мидеа
    От stancho2112 във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 02-05-13, 22:25
  4. Проблем с климатик - Мидеа.
    От bored във форум Климатици Midea
    Отговори: 11
    Последно: 02-04-13, 20:38
  5. Имам проблем с Мидеа МSR 3 18 HR QB4
    От Soulsick във форум Климатици Midea
    Отговори: 3
    Последно: 18-07-12, 00:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе