Отговор: Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++
Тоя делук в емаг е орязаната версия с малкото външно тяло!
Цитат:
Първоначално публикувано от
bobivg
Тоя делук в емаг е орязаната версия с малкото външно тяло!
Не знаех,че има 2 вида външни.
https://www.lg.com/bg/klimatichna-tehnika/lg-DC09RQ
Тези замервания с кое са
https://www.eurovent-certification.c...RQ%20NSJ&brand[0]=LG&range[0]=UL2&program=AC&product_type=AC1%2FA%2FS%2FR&fbclid=IwAR1Ni6BYA7Mec_x0rFz1-MXeAqYcBvhr8HD57bxZeMP9ndOrasfxWVoSqvs#access-results
и какви са характеристиките при двата вида?Може би ''орязаната''=STANDART?
Вярно,че темата е друга,но тъй като са на еднаква цена е добре да се направи съпоставка точно с този модел.
Гледам,че имаш такъв,не виждам тема,ако може направи където да дадеш всички характеристики и разлики в моделите.
Цитат:
inches9
Не знаех,че има 2 вида външни.
https://www.lg.com/bg/klimatichna-tehnika/lg-DC09RQ
Тези замервания с кое са
https://www.eurovent-certification.c...RQ%20NSJ&brand[0]=LG&range[0]=UL2&program=AC&product_type=AC1%2FA%2FS%2FR&fbclid=IwAR1Ni6BYA7Mec_x0rFz1-MXeAqYcBvhr8HD57bxZeMP9ndOrasfxWVoSqvs#access-results
и какви са характеристиките при двата вида?Може би ''орязаната''=STANDART?
Вярно,че темата е друга,но тъй като са на еднаква цена е добре да се направи съпоставка точно с този модел.
Гледам,че имаш такъв,не виждам тема,ако може направи където да дадеш всички характеристики и разлики в моделите.
Това е темата, ще кача разликите разликите за двата варианта както и кой е наследника на моя.
Цитат:
bobivg
Това е темата, ще кача разликите разликите за двата варианта както и кой е наследника на моя.
Да,разликите само в последните серии,вероятно по-лесно ще сравняваме.За LG ще гледаме там.
Колеги а каква е тази функция аctive.
Като цяло Breezeless функцията прави ли голяма разлика спрямо климатик без нея?
Ясно, че това е била идеята на Мидея, да не духа, но доколко са успели? Притеснява ме, че има съвети да не се монтира над легло, което си важи за всеки един климатик, но при мен няма къде другаде да е и се налага да духа над леглото и за това се насочих към Breezeless поначало.
Re: Отговор: Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++
Цитат:
kim
Здравей,
Моята 12ка най-вероятно също мина без вакуумиране.
Направи ми впечатление, че след разпъването на тръбите доста бързо приключиха монтажа.
Аз бях в стаята в която се извършва монтажа, но не обърнах внимание да са включвани някакви помпи.
Чак като казаха "готови сме" се сетих и от тогава, 2 месеца вече, не мога да преглътна пропуска който направих да наблюдявам плътно монтажа, при все че бях чел предварително за това вакуумиране.
Питах ги, отговориха "Оо, да" но дали е така много ме съмнява.
Не мога да преглътна, защото стойностите на консумация са 2-3 пъти, ако не и повече от това което Alexi цитира.
И ето:
https://klimatici.info/%D0%BF%D0%BE%...6%D0%B8%D1%8F/
"
1. Неизвършване на операция „вакуумиране“ . За да стане по-бързо монтажа някои „майстори“ пропускат действието „вакуумиране“ /изтегляне на въздуха и влагата от тръбите преди зареждане с хладилен агент – фреон/ на инсталацията.При това положение в нея остават влага и некондензиращи атмосферни газове, които смесвайки се с хладилния агент /фреон/ и компресорното масло при високи температури, малко или много влошават работата на климатика и мазилните свойства на компресорното масло, водят до поява на киселини и алкохолни съединения, които разяждат лака на намотките на компресора, което скъсява живота на климатика, води до по-ниска ефективност /EER и COP/ и по-голяма консумация на електроенергия."
Сега единствено ме интересува дали това е поправимо - може ли да се източи цялата система, вакуумира и напълни отново?
Межд другото и аз съм от Плевен, та е възможно на същата монтажна фирма да сме попаднали.
Климатика го взех от Nicemag
Може да но ще ти струва скъпо, освен ако не ти го оправят за тяхна сметка. Аз затова първо ги питам дали имат вакум помпа,даже гледам манометъра после да покаже -1 бара. Никой не ми е отказвал, макар че Панасоника от Технополис ми развиваха теории че нямало смисъл от вакумиране, но си го изпълниха 20мин, но на хора които не разбират няма начин да се бавят с тези операции.
Цитат:
kaptagona
Единия на 20 градуса другия на 22 на тих режим. Смогват горе долу но този на 22 градуса за 2 часа два пъти изписа df на дисплея. Вали сняг и е влажно. Това ли е дефрост.
В колко квадрата е този който ти прави дефрости на всеки час ?
22° не е високо задание ... колко е външната
Sent from my SM-M215F using Tapatalk
Заданието не е високо, но когато е фиксиран вентилатора на тих режим с нисък дебит, компресора се напъва.
Е нали на тих режим работи на 140 вата ... виж Алекси какво е писал
При Алекси е на 20 градуса. Зависи и от топлозагубите на стаята.
Мимоджеф , как на 170 вата се напъва компресор дето развърта до 1400 ? :
Цитат:
Alexi
да ,дефрост е било .. аз поддържам 21° на дистанционното сложено в другия край на стаята на 1м височина на перваза на прозореца
Цитат:
Alexi
аз чакам първи дефрост .. от сутринта вали сняг и е 0-1 градуса .. но не ще да заскрежава машинката закротил се е на 170-190 вата от часове
Е какво?
На другия може да са му по-големи загубите и да бичи на 300 вата за да смогва до 22
Е 300 вата напъване ли е за една 12ка? Колко му е номинала ?
това ЛГ в емага не виждам да блести с нещо ,8 кила вътрешно тяло ,30 външно .. има доста оплаквания в темите на ЛГ колкото и да са малки ,дори от високия клас - предимно висок минимум и силно духане ( тия 19 дБ са само на охлаждане ,на отопление са 23-4 по спомен за ЛГ-то ) .. за Мидеята - брийзлес е само на охлаждане отбелязвам го за последно ,четете темата не само да питате едно и също - и да ,много слабо духа в тоя режим ,затваря напълно клапата ( тя е надупчена ) .. сега на отопление работи на ниски консумации да ,но при мен няма за момента топлозагуби ,при други може да има - на тих режим вдига и 500 вата ако има да догонва ,вероятно и повече ще вдигне ... празен дефрост за момента не съм наблюдавал ,нека и колегата да погледне заскрежен ли е като дефроства .