3 Прикачен файл(ове)
Midea MSV1-HRN1 error code E3
Имам въпросния модел климатик от 13 години.
Миналата година пролетта се наложи демонтиране и монтиране на климатика.
След монтажа (30 мин. след като си тръгна монтажната група) го пуснах на режим охлаждане с температура 24 градуса и след като поработи нормално около 30мин. спря и изписа на дисплея Е3 ! Дистанционното не реагираше на нищо и аз изключих климатика от контакта. Прочетох в нет-а за грешката Е3 и подразбрах, че става дума за проблем с мотора/вентилатора на вътрешното тяло.
Звъннах на монтажната група, описах проблема и те казаха, че не е болка за умиране и че проблема най-вероятно е в някъв кондензатор или съпротивление 1-2микрофарада (незапоних и не разбирам) на платката, струвало малко и се сменявало лесно.
След като отново включих в контакта климатика, каквато и команда да му задам то вентилатора неиска автоматично да завърти и всеки път излиза Е3 грешката!
Принудих се да бъркам с ръка и ръчно да завъртя вентилатора и чудо...заработва!!!
За лятото е ОК, защото едеин път завъртян с ръка вентилатора то той не спира.
Но за режим отопление номера не минава така, защото все пак вентилатора спира я за размръзяване, я догонил зададена температура...и след като един път спре то аз всеки път трябва да съм наблизо за да изпреваря грешката Е3 като бъркам с ръка и въртя вентилатора. Получава ми се когато съм буден и близо до климатика, но заспиш ли покрай него зимата....
Ето малко снимки и моля за съвет какво трябва да подменя или направя ?!
https://forum.setcombg.com/attachmen...8&d=1697985289
Отговор: Midea MSV1-HRN1 error code E3
Недей да бъркаш повече, защото с тази крехка 13 годишна пластмаса, ще разбалансираш турбината и ще потрошиш клапите.Няма ли как да ти го сменят този пусков кондензатор след като било толкова просто?
Цитат:
Първоначално публикувано от
VLADO 66
Недей да бъркаш повече, защото с тази крехка 13 годишна пластмаса, ще разбалансираш турбината и ще потрошиш клапите.Няма ли как да ти го сменят този пусков кондензатор след като било толкова просто?
Нямаха време...
А ти би ли оградил на някоя от снимките кое е "пусков кондензатор" щото искам да си го закупя и чак тогава да ги извикам да го подменят. Така след като всичко е свалено и е налице новата част ще "намерят време" да дойдат, защото доста от работата която ги чака ще съм им я отметнал!
Тия черните ги гледай, ама няма защо ти да се занимаваш, няма да ти излезе нито по евтино, нито с по малко разправии https://klimatik.bg/category/21/kond...v-startov.html
1 Прикачен файл(ове)
Прикачен файл 41019
На снимката отбелязаното с оранжево трябва да е кондензатора. Вижте го каква стойност е написана на него и с уред да се замери, дали отговаря на записаната стойност. Не е нужно да чакате монтажната група. Смяната може да е направи и човек, който се занимава с електроника. Успех в разрешаването на проблема.
Цитат:
VLADO 66
Благодаря. Целта не е за по-евтино. Просто и те и аз гоним време и все не намираме прозорец в който и аз и те да сме свободни за да оправят проблема те. Ако не бях разглобил климатика ще трябваше да чакам да намерят време за да дойдат и да разглобят, да ми покажат в кое е проблема след това да чакаме отново времеви прозорец за да дойдат отново...и т.н.
- - - - - - - - - -
Цитат:
frick
Прикачен файл 41019
На снимката отбелязаното с оранжево трябва да е кондензатора. Вижте го каква стойност е написана на него и с уред да се замери, дали отговаря на записаната стойност. Не е нужно да чакате монтажната група. Смяната може да е направи и човек, който се занимава с електроника. Успех в разрешаването на проблема.
Благодаря. Мисля да занеса платката при телевизионен техник. Предполагам, че няма да му е проблем да замери, разпои и запои новата част.
Всичко е точно! Оказа се наистина стартов кондензатор 1.5микрофарада. Благодаря за помоща!