Имам въпросния модел климатик от 13 години.
Миналата година пролетта се наложи демонтиране и монтиране на климатика.
След монтажа (30 мин. след като си тръгна монтажната група) го пуснах на режим охлаждане с температура 24 градуса и след като поработи нормално около 30мин. спря и изписа на дисплея Е3 ! Дистанционното не реагираше на нищо и аз изключих климатика от контакта. Прочетох в нет-а за грешката Е3 и подразбрах, че става дума за проблем с мотора/вентилатора на вътрешното тяло.
Звъннах на монтажната група, описах проблема и те казаха, че не е болка за умиране и че проблема най-вероятно е в някъв кондензатор или съпротивление 1-2микрофарада (незапоних и не разбирам) на платката, струвало малко и се сменявало лесно.
След като отново включих в контакта климатика, каквато и команда да му задам то вентилатора неиска автоматично да завърти и всеки път излиза Е3 грешката!
Принудих се да бъркам с ръка и ръчно да завъртя вентилатора и чудо...заработва!!!
За лятото е ОК, защото едеин път завъртян с ръка вентилатора то той не спира.
Но за режим отопление номера не минава така, защото все пак вентилатора спира я за размръзяване, я догонил зададена температура...и след като един път спре то аз всеки път трябва да съм наблизо за да изпреваря грешката Е3 като бъркам с ръка и въртя вентилатора. Получава ми се когато съм буден и близо до климатика, но заспиш ли покрай него зимата....
Ето малко снимки и моля за съвет какво трябва да подменя или направя ?!