Нямаш представа колко сложен въпрос задаваш.Аз се чудя от 5 месеца какво да избера за една сатя.Но напоследък клоня към LDC-то.Бих те посъветвал за него.
Преглед за печат
Нямаш представа колко сложен въпрос задаваш.Аз се чудя от 5 месеца какво да избера за една сатя.Но напоследък клоня към LDC-то.Бих те посъветвал за него.
:)) Е, не си сам в бедата!
Ще те объркам ли повече, ако ти кажа, че ми се оплакаха от Fujitsu и то хора, които са си купили такъв климатик. Не разбрах какъв е точно проблема! Нещо филтрите бързо се задръствали искали голяма поддръжка! Много се изненадах! Тамън отивах да си го купя! И оттам почна голямото чудене!
Естествено, че искат.Нормалните филтри се чистят на 2 седмици.Това не е голям проблем.Миеш си плазмената касета и готово.
За 5 месеца съм ги мил само 1 и то нямаше много прах по тях. Но пък в стаята не се пуши. Ако се пуши се замърсяват изключително бързо.
Проблема е най-малко в климатика!Цитат:
Първоначално публикувано от Michelle
Благодаря на всички. Последно се спрях на два броя FA35VA-вече са монтирани. Засега работят много тихо, но и времето не е студено.
Здравейте,
трябва ми съвет,
от няколко дни разглеждам форума а трябва вече да преценя за това ще питам направо.
Трябва ми климатик или 2 за допълнително отопление (има локално парно с което се подържа към 15,
ако не е вкл. няколко дни температурата най-много пада до 10) на помещение 60кв.м доста отворено
(така де няма врати има няколко колони). Почти цял етаж от къща, има прозорци на изток и запад (с външна изолация)
и стена на юг. От север има отопляемо помещение, долния етаж също се отоплява отгоре е покрива( също изолиран).
Едната част се използва за спалня. Няма точен бюджет защото както каза един ваш съфорумец не си купувам климатик
всеки ден и бих дала по-висока цена ако си заслужава....
ами аз май някъде писах вече....Мицутат не са чак толкова тихи както ги хвалят...Цитат:
Първоначално публикувано от viperche
Престани да флуудваш форума! Какво общо има писаното от теб с въпроса на човека?Цитат:
Първоначално публикувано от Climatronic
viperche, минимум - 1 бр. Mitsubishi SRK 71 ZE-S Hi-Tech Super Inverter DC VPAM или Mitsubishi - SRK 71 HE-S Обикновен ; най-добре 2 бр. х Mitsubishi - SRK 50 ZG-S Inverter DC-V PAM или 2 бр. х Mitsubishi - SRK 50 HE-S Обикновен, или 2 бр. х Mitsubishi SRK 50 ZGX-S Hi-Tech/Hi COP Hyper Inverter DC VPAM. Също има вариант с касети, ако имаш окачен таван...
Дала съм ти варианти само за Mitsubishi Heavy, защото си пуснал запитване в тази тема за Mitsubishi, ако се интересуваш от друга марка - казвай!
принципно не съм много запозната с другите марки просто ми препоръчаха тази, ако има друго оптимално решение ...
предстои ми покупа на климатици.Целта е да намаля сметките за ток.Живея в къща и досега се отоплявах с конвектори на ADAX. Стените са плътна тухла 25см + вътрешна изолация 2см EPS +външна изолация 8см EPS Neopor +окачен таван от гипс-картон на 25см под плочата с 10см вата.Дограмата е 5-камерна с КА-стъкло и Аргон
1.15м2 - 41,25м3 детска
2.15м2 - 41,25м3 спалня
3.13,5м2 - 40,5м3 всекидневна
За сега се ориентирам към Mitsubishi Heavy с max COP
Ще съм благодарен за мнения,предложения и препоръки от Разбирачи!
Това е интересно! :)Цитат:
Първоначално публикувано от kaena
Е сега очаквам да се включи и Konan Varvarina и ще стане интересно :)) :)) :))
Извинявам се за оффтопика :081:
kaena, 3 броя хиперинвертори от ZGX-S серията са за теб :)
С тази кубатура и изолация бих взел SRK20ZGX-S и за 3-те. Но нека и друг каже за размера.