Re: MHI SRK25ZFX-S vs Panasonic XE9EKE
edi1, спрях се на хиперинвертор, защото COP му е 5. На ZG-S e 3,66. Вярно е, че е с 500 лв по-евтин.
Daikin-ът пък е с COP 4 за горе-долу същите пари май. Julian ако може да каже по-точна сума.
Тази Toshiba Daiseikai е интересна, но каква ли е цената. А и Mitsubishi се славят като най-тихите.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
edi1, спрях се на хиперинвертор, защото COP му е 5. На ZG-S e 3,66. Вярно е, че е с 500 лв по-евтин.
Daikin-ът пък е с COP 4 за горе-долу същите пари май. Julian ако може да каже по-точна сума.
Тази Toshiba Daiseikai е интересна, но каква ли е цената. А и Mitsubishi се славят като най-тихите.
За Даикин FTXG25 с монтажа 1880лв във Варна.
Направих нещо като сравнителна табличка на моделите, от които се интересувам и ето какво се получи:
Отдавана мощност COP Потребление Модел
3,60 kW (0.6-6.10) COP 4,44; 810 W (115-1640) Panasonic XE9EKE COP
3,00 kW (0.5-5.00) COP 5,08; 590 W (90-1160) SRK25ZFX-S COP /същото за ZGX-S/
3,40 kW (0.5-4.80) COP 3,62; 940 W (90-1300) SRK25ZD-S1
3,60 kW (0.5-6.10) COP 4,44; 810 W General ASHB09LD
За Daikin нямам всичките данни.
Направи ми впечатление един интересен факт - на моделите на Panasonic и General всичките параметри са АБСОЛЮТНО еднакви. Да не използват еднакви компоненти в моделите ;)
А иначе 25-ците на Mitsubishi отдават по-малко от 9-ките на Panasonic и General. Но и потреблението на Mitsubishi е по-малко.
Дано тези средно 3 kW са ми достатъчни.
Деян Тошибата е точно 1860 лева с ДДС и характеристиките и превъзхождат горните машини най-вече с СОР- 2,5 при -15*. Това не е реклама аз ползвам подобен модел вече 3 година.
Ами ако ми кажеш и къде да я намеря в Русе, тъй като вече съм намерил Mitsubishi Heavy SRK25ZFX-S за 30 лв повече. Има ли голяма разлика между Тошибата и него? Все пак мисля, че и той е класен климатик.
ДАЙСЕКАЙ ІІІ е по- добрия избор.на отопление отдава до 6,1 КВ.това не го може друг климатик от този клас.Виж му характеристиките на страницата на БУЛЕЪРКОН.Мога да ти изпратя цялата му инструкция, ако желаеш.Виж и темата за ТОШИБА, скоро открита от БЛУ1.
Деян обади се по телефона и попита, най-добре. А ако имаш фирма ще си вземеш и ДДС то. Не те агитирам, но проучи въпроса.
Такаа... намерих и двата заветни модела - Daiseikai III и SRK25ZFX-S. На сходна цена. И изборът не се улеснява :) Цената е почти еднаква.
Тошибата май харчи малко повече (поне по номиналната дадена консумация) от Мицубишито. Но Тошибата все пак е 10-ка, а Мицубиши е 9-ка. Максимума на отдадената мощност на Мицубишито е 5 kW, на Тошиба - 6,1 kW. Но максималната консумация на Дайсейкай е 1710 kW, отнесени към 1160 kW за Мицубишито. А аз искам по-малка сметка.
Друго основно - шумът. Тошибата - различни неща намирам, на повечето пише 27 dB - но не знам на каква степен и в какъв режим. За Мицубиши си го пише ясно - охлаждане на low - 21 dB, отопление на low - 26 dB. Кой от двата е по-тих? Тук май вече трябва да разчитам на притежатели на двата модела.
Тошиба са доста оскъдни в техническите спецификации. Или поне аз не намерих по-подробни, с графики и т.н. - ако някой има, нека прати на NOSPAMdeian_r@abv.bg (махате NOSPAM ;) ) Можете ли да ми сравните (или да дадете аз да си ги сравня) при различни температури колко отдават и колко пада COP.
Не на последно място - къде е произведен Дайсекай III? Мицубишито си е в Тайланд.
Сложничък избор, предполагам и с двата няма да сбъркам, но...
Пратих ти данните по мейла.Консумацията да не те притеснява - по-добре е да ти топли при -10, отколкото да харчи ток и да не топли.При отопление децибелите са близки - 26 и 27.Тези 21 са на охлаждане, така, че не те бърка.При много ниски децибели има по-малък ефект на отопляне, тъй като турбината има много ниска скорост на въртене.За място на производство не съм сигурен, мисля, че Япония.