ME MSZ-GA25VA - странно обледеняване на външното тяло
Привет!
Климатика е Митсубиши илектрик - стандарт инвертор MSZ GA25VA.
Това е външното тяло:
http://img88.imageshack.us/my.php?im...9067421xh6.jpg
Климатика е сниман малко преди да се включи на размразяване.
Четох във форума, че подобно обледеняване е възмножно да се получи при липса на фреон.
Не ми стана много ясно дали само неравномерното обледеняване е достатъчно, за да се твърди че липсва фреон.
Моля специалистите да се произнесат! Следващата седмица чакам профилактори и искам да съм наясно какви въпроси да им задавам.
Ако е необходимо - мога да направя още "експерименти".
Предварително Ви благодаря за мненията!
P.S. Благодаря на Julian за съветите и за успокоителните думи!
Re: Климатик Митсубиши Илектрик - странно обледеняване на външното - нормално ли е?
Хмм, интересна "зебра" се е получила, най често е в средата и долу, но в средата и горе е малко странно.
Интересно ми е дали е вакумиран климатика при монтажа и дали след дефрост се изчиства напълно питата? Възможно е да има "въздушна тапа"...странна работа :081:
Re: Климатик Митсубиши Илектрик - странно обледеняване на външното - нормално ли е?
Климатика е монтиран преди около 2 год. и два месеца...
Да - вакуумиран е при монтажа, но доколкото помня вакуумирането не продължи прекалено много (май около 5 или повече минути, но не повече от 10)
След дефрост се изчиства напълно питата.
Сега ако кажеш и че топли добре, веднага ти казвам че всичко му е наред и да не го пипаш въобще :)
Ми...на мен все ми се струва, че не топли прекалено добре, но може и да бъркам. (нали знаете, че на някои все им е малко - май аз съм от тези)
Преди 2-3 дена направих един "опит" и след като предоставих резултатите на Julian той каза, че е наред климатика, но аз все пак реших да питам - чакам задължителната профилактика следващата седмица.
Ами ако си в гаранция, може да направиш следния трик:
Изпусни на предишния ден преди профилактиката малко газ и като дойдат техниците се размрънкай че не топли и замръзва, та да го заредят на везна , ....та по този начин твоите съмнения за недостиг на фреон ще изчезнат безплатно :Drinks:
Малко "хард" ми се струва тази идея...
Нека видиме какво ще кажат и другите специалисти, а пък може и да разпечатам на А4 снимката (имам я на по-голяма резолюция) и да я предоставя на шефа на фирмата.