MHI SRK20ZG-S - не може да стопли стая 13 m²
Здравейте,надявам се тук да намеря конкретни отговори на дилемата на баджанака.Значи той има климатик МХИ SRK 20 ZG-S който ползва в стая 12-13 кв.м.Източно изложение на 3 етаж в панелен блок без външна и вътрешна изолация.Мисля,че има само на тавана гипскартон с вата и на стената където му е прозореца-фибран.Пита ме защо не топли стаята??Задава му температура 24 градуса,а вътре показва 18-19 градуса.Говоря за външна температура -5,-10,15 градуса.Благодаря
Re:MHI SRK20ZG-S - не може да стопли стая 13 m2
Абе как ще е малък, знаеш ли за какъв климатик става въпрос. Като почнете с това малък та малък.
2.7 (0.5 - 4.6) kW на отопление, компресорът е същия модел като във върховата серия ZGX, има си ЕТРВ, изобщо силно топлещи климатици.
Виж му графиката, че при -10° запазва 70% от мощността си!
При тази квадратура и изолация е абсурдно да не топли.
Ами ето на,не топли.А влажноста му достига рекордните 90%.Ама и той с този фибран........той не се използва за изолация.Ама ето на неможах да му го обясна.Хем му давах да чете какво са писали немците осносно фибрана и пак си знае неговата.Ти го учиш,то се кучи.
Високата влажност вътре в помещението даже помага за отнемането на повече топлина от топлообменника.
Да се обажда на фирмата която го е монтирала няма какво да се чуди машината трябва да топли добре.
Ако вентилатора е на ауто и стаята има големи топлозагуби се получава следното: климатикът топли около себе си, а отдалечените части от стаята са с по ниска температура. :yikes Аз затова държа вентилатора поне на средно. Пробвал ли е клапите крайно надолу, малките разделени и вентилатора на хай, а като достигне необходимите градуси, слага вентилатора на средно за да не се усеща като хлад. :cowboy:
Цитат:
Първоначално публикувано от jony
смешен климатик :ole
Прочете ли какво си написал?
Бил ли с в стая поне 1 час където работи такъв климатик?
От старите ти постове виждам че си голям шегаджия.Приемам и това изказване за шега(признавам си - не я разбирам)
Ще му кажа,тя и жена му е малко ала бала.Като например,шуми ми вентилатора,духа ми в краката и т. т.н
мощноста е смешна (7000BTU) , това имах на предвид .
Смешна - не смешна, мощността е достатъчна за помещението. :RTFM: Проблемът е другаде.
Не, не се шегувам. 2.7 (0.5 - 4.6) kW на топло е! Ако беше 3 kW, щеше ли да е достатъчен (нормална 9-ка) или трябва да слагаме 12-ки в 12 м2?
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Не, не се шегувам. 2.7 (0.5 - 4.6) kW на топло е! Ако беше 3 kW, щеше ли да е достатъчен (нормална 9-ка) или трябва да слагаме 12-ки в 12 м2?
Има такива примери във форума...даже и статии има написани за тях... :))