Mitsubishi Heavy SRK-_ZJ-S - моля за мнения
Здравейте,
моля за информация за SRK ZJ-S сериите на MHI. Доколкото разбрах са нови (2010 модели).
http://www.mitsubishiaircon.co.uk/do...hure_Apr10.pdf
Предстои закупуване на климатик и се чудя за SRK/SRC 35 ZJ-S.
Алтернативата е Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA (имам наблюдения и върху този модел), или някой Fuji/Fujitsu/General 12 LDC plasma (тук имам леки притеснения за обсъжданите "завирания", тъй като тръбния път ще е ~1 метър).
Две зими ползвам SRK/SRC 35 ZG-S от който съм супер доволен, предполагам ZJ-S серията надгражда тази.
Благодаря за всички мнения предварително.
Re:Mitsubishi Heavy SRK-_ZJ-S - моля за мнения
Да, това е новата серия... като гледам много не са пипали по нея. Щом си доволен - вземай. Не ти ли замръзва тавата на външното тяло зимата?
Мерси за включването deian.
Не ми е замръзвало (аз не съм и гледал много де).
Топли идеално без въобще да се зори Г-образен хол кухня - 33 квадрата (монтиран е на "ъгъла на Гто"). Комфортно, топло, тихо. Стои през цялото време на "3Д ауто", засичах го и го следях с energy check 3000 много дълго време - 400-500 вата консумация при подържане, при повечко зор на моменти -900-1000. Кво да искаш повече, с таз машина забравих, че имам климатик.
35 ZJ-S е за същата конфигурация (апартамента под мене), събота-неделя мисля да го взимам.
koranto, модела на който си се спрял е добро решение. Тези модели са еквиваленти на японските от 2008 година, където модела отдаващ 2.8 kW разцепва с APF 6.7 No comment... И японския вариант е снабден и с аспирация и куп щуротии. Да не забравяме и максималното развъртане до 7.9 kW :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от koranto
Мерси за включването deian.
Не ми е замръзвало (аз не съм и гледал много де).
Топли идеално без въобще да се зори Г-образен хол кухня - 33 квадрата (монтиран е на "ъгъла на Гто"). Комфортно, топло, тихо. Стои през цялото време на "3Д ауто", засичах го и го следях с energy check 3000 много дълго време - 400-500 вата консумация при подържане, при повечко зор на моменти -900-1000. Кво да искаш повече, с таз машина забравих, че имам климатик.
35 ZJ-S е за същата конфигурация (апартамента под мене), събота-неделя мисля да го взимам.
Здравейте!На мен също ми престои да купувам климатик за абсолютно подобно помещение хол плус кухня 34 кв.м Г-образно.Ще се купува за отопление.Вие казвате че сте доволен от този SRK/SRC 35 ZG-S,тъй като и аз оглеждам този модел наистина достатъчен ли е за това помещение и как се спрвя по ваши наблюдения.В момента е на тази цена http://www.**********************/klim...150.html#.Ще съм ви много благодарен ако ми отговорите.
И евентуално други преложения!
Здравей, koranto,
35ZG-S е доста стар модел вече. Освен това е малък за 34 м2. Има 4.2 kW номинално отопление, а за стаята са необходими поне 5.2 kW.
Препоръчвам Fujitsu AWYZ14LB Nocria. Има и други варианти.
Стар ама златен. :)
@alex_ - аз съм писал по горе. При мен две зими 35ZG-S работи без проблеми. Да уточня вратата между хол и кухня е 2 метра широка, климатика е насочен точно към вратата. В тази конфигурация - без проблеми топли и двете помещения.
Нещо подобно:
|_________________________KLM__________|
| |
| |
| |
| |
| |
| |
| |
|_______________|____ _____|
| |
| |
| |
| |
| |
| |
| |
|______________________________|
А по темата - няма да мога да споделя за ZJ-S, защото и за другото помещение докараха 35ZG-S (обърквация "джи", "жи", "ги") и не го върнах и се монтира.
Цитат:
Първоначално публикувано от koranto
Стар ама златен. :)
@alex_ - аз съм писал по горе. При мен две зими 35ZG-S работи без проблеми. Да уточня вратата между хол и кухня е 2 метра широка, климатика е насочен точно към вратата. В тази конфигурация - без проблеми топли и двете помещения.
Нещо подобно:
|_________________________KLM__________|
| |
| |
| |
| |
| |
| |
| |
|_______________|____ _____|
| |
| |
| |
| |
| |
| |
| |
|______________________________|
А по темата - няма да мога да споделя за ZJ-S, защото и за другото помещение докараха 35ZG-S (обърквация "джи", "жи", "ги") и не го върнах и се монтира.
Много ти благодаря за информацията!
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Здравей, koranto,
35ZG-S е доста стар модел вече. Освен това е малък за 34 м2. Има 4.2 kW номинално отопление, а за стаята са необходими поне 5.2 kW.
Препоръчвам Fujitsu AWYZ14LB Nocria. Има и други варианти.
Малко ми е скъп този климатик.Бихте ли ми поръчали до 2000 лв!
Да посъживя малко темата, че нещо е в застой.
Имам следните стаи:
- спалня - 12,3 кв.м; 34,5 куб.м - с източно изложение, две външни стени;
- детска - 13,3 кв.м; 37,6 куб.м - с източно изложение, една външна стена;
- хол - 18,7 кв.м; 52,7 куб.м - с южно изложение, една външна стена.
Какво ще ме посъветвате? Дали SRK/SRC 25 ZJ-S ще е подходяш за двете спални, а SRK/SRC 35 ZJ-S за хола?
Цитат:
Първоначално публикувано от dimkaraganchev
Да посъживя малко темата, че нещо е в застой.
Имам следните стаи:
- спалня - 12,3 кв.м; 34,5 куб.м - с източно изложение, две външни стени;
- детска - 13,3 кв.м; 37,6 куб.м - с източно изложение, една външна стена;
- хол - 18,7 кв.м; 52,7 куб.м - с южно изложение, една външна стена.
Какво ще ме посъветвате? Дали SRK/SRC 25 ZJ-S ще е подходяш за двете спални, а SRK/SRC 35 ZJ-S за хола?
Напълно са достатъчни.
Мицубиши са едни от най-топлещите климатици, няма да имаш проблем с тях и при -10 -15 градуса.
Аз има MITSUBISHI SRK 35 ZJX-S.Той е супер.Сега ще го наблюдавам тази зима и ще ви пиша.За по-обикновената серия няма наблюдения.Преди година монтирахме MITSUBISHI SRK 35 ZGХ-S.Той е предшественика му и също върши работа..Пишете ми за впечатления, ако някой има повече от мен.Благодаря ви!
Колега, придоби ли вече впечатления от MITSUBISHI SRK 35 ZJX-S? И за какъв обем стая го ползваш?
Някой колега с SRK/SRC 25 ZJ-S или SRK/SRC 35 ZJ-S може ли да каже да ли климатикът притежава йонизатор? Защото гледам тук, че има: http://www.**********************/klim...-zj-s-150.html
... Дават, че има колега: http://condex.bg/bg/detail/id/79/cid/4
а SRK 35 ZJX-S, всъщност е SRK 35 ZIX-S, просто имат възможност за multi ...
Прекрасна машина е, само Daiseikai е над нея!