Защо работи като on-off???
Тъй като сблъсъка ми с клими е от месец да попитам (машинката е GC35VA) -
Защо започна да работи като On-Off след като се позатопли тези дни. Подържа ми 20 градуса но духа малко топло и вдига жалузката в най-горно положение и само разкарва въздуха. След 7-8 минути пак така - сваля струята надолу подухва малко топло и пак горе...
Средната му консумация на час е около 300-350 W/h, има отделен електромер по който го засичам. В големите студове при целодневни минусови температури беше 500-550 W/h. Тогава духаше топло постянно и работеше като инвертор - чуваше се мотора като променя оборотите си.
Та се чудя - по каталог му дават около 200 W минимална консумация което е доста по малко от 300-350 W които ми консумира в момента. Защо не работи постоянно на тази мощност?
Всичко ми е на Auto - вентилатор, положение на клапата. И въобще как е добре да се оставя в режим на отопление за да работи максимално ефективно?
Re:Защо работи като on-off???
мисля че мин. е 0.9 твоята клима
Това е съвсем нормалан работа при Митсубиши. Не вярвай на данните за минимум на 99% от фирмите просто си послъгват.
Климатика ти е в ред спокойно сложи ги на ръчни настройки на клапите за да не те дразни като се местят.
Цитат:
Първоначално публикувано от total666
мисля че мин. е 0.9 твоята клима
# Мощност при отопление: 4.00kW / (0.90 5.00)kW
# Консумирана мощност при отопление: 1.055(0.220~1.480)kW
Ами такива са си Мицитата. На работа над главата ми е GA35VA (около 5 годишен). Играл съм си да го засичам и по спомени минималната му мощност която съм отчитал е 350W. Даже сега като напече слънцето започна един странен on/off режим - няколко минути не работи, после обърне клапата надолу, духне за две три секунди и хайде пак почивка.
Така да се каже само ме разбужда от тежкия работен процес както е напекло слънчицето :))
Цитат:
Първоначално публикувано от IMonev
Така да се каже само ме разбужда от тежкия работен процес както е напекло слънчицето :))
Това на нищо не прилича! Да го махат веднага от там, за да не ти нарушава обичайната производителност. :))
Явно така си работят :) И извода - по икономичен на студено :yikes
Сега погледнах - 29.01 - 0.603 W/h, 30.01 - 0.508W/h, 31 - 0.522 W/h. , тогава беше доста студено тук - макс. вън беше -4, мин. -13.
Вчера например - 0.317, оня ден 0.283 а вън пролет - 13-14 градуса.