Здравейте, търся мнение за този климатик. Предимства недостатъци.....тук никъде не се споменава във форума. Смятам да вземам 35-ца.
Здравейте, търся мнение за този климатик. Предимства недостатъци.....тук никъде не се споменава във форума. Смятам да вземам 35-ца.
В момента ZGX-S са на много добра цена.Аз бих взел 25 ZGX-S на цена 1700 лв. Охладителен капацитет, kW:2.5 (0.5-3.0)
Отоплителен капацитет, kW:3.0 (0.5-5.0)
Консумация в охлаждане, kW:0.50 (0.10-0.64)
Консумация в отопление, kW:0.59 (0.09-1.16)
EER/COP:5.00/5.08
Енергиен клас:A/A
Ниво на шум в охлаждане, dB(A):Hi:43 Me:34 Lo:21
ниски/средни/високи обороти:Hi:43 Me:36 Lo:26
Размери вътрешно (в/д/ш), mm:298 x 840 x 259
Размери външно (в/д/ш), mm:540 x 780 x 290
Хладилен агент:R410A
Цена, с ДДС:1700 лв.
При условие, че MHI 35 ZJP-S е на цена 1350. Изобщо не са в една категория. Та затова питам за отзиви точно за този модел.
Не гледай само цената. МХИ са корави машини по принцип и топлят много добре в минусови температури.Ако можеш да вземеш ZGX-S е в пъти по добър. Аз лично не бих взел климатик с КОП 3,67 и на пик 4,8 кв. за 1350 лв.
Хех, ако не гледахме цената всичките щяхме да се возим в майбах, да имаме лятни и зимни резиденции и отвреме нарвреме да поработваме от скука. За жалост реалноста е друга.
Сега видях тази тема и ми стана интересно и се зачетох.
Добре, честно, не мога да го проумея!!!! Наистина ли са толкова добри?!?!? Каква е уловката?!?!?!?!
Как може всички други марки да правят нисък клас климатици и те наистина да са осакатени? Как така най-ниският клас на MHI е с такива показатели???? Те изобщо имат ли нисък клас климатици тия хора?!? При -15 запазва 65% мощност, при -10 му остават близо 80% !!! Как е възможно това?!?!? И на тази цена - 1200 лева!!! Моля обяснете ми! Каква е уловката? Трябва да има такава! Ако няма, то просто не мога да разбера как другите фирми не са фалирали (joke
Трафиката се гледа малко по друг начин.Ако пуснеш диагонала при -15 ще излезеш извън нея.Иначе не е лоша машината.
Малко по-малко излиза, да - долу се вижда.
Refrigerant control:
Capillary tubes + Electronic expansion valve
Телата са 8.5/32 кила. И са тихи телата 35 Me : 30 Lo : 26 / 48 dB
Само дето няма екстри...
Компресора е същия като ZJX-S серията - RM-B5077MDE1 .Просто външното е по-малко32 срещу 38, има по-малко фреон 0,75 срещу 1,2 и са занижени показателите.
И мен ме интересува мнение за този климатик.
http://deimoscorrect.com/bg/catalogu...C-35-ZJP-S.htm
Като цяло вече незнам какво да взема(18кв.м,вътр.изолация,посл.етаж,калкан).Мислех първоначално да е 12LEC,после 9LD,сега гледам това MHI и много ми допада.
Аз взех 25-ца на 05.03.2012г. при мен е северна стая 16кв. без изолация и ми работеше на он-оф /при зададени 25 градуса/, докато беше хладно и го бях включил. Кмиматизаторът е доста тих, лично на мен ми допада.
Бях забравил тази тема
Климатика го взех малко след като пуснах темата, за 1500 лв. Монтиран е в кухня към 25 кв. с източно изложение. Проблеми зимата нямаше никакви, много тиха работа вън и вътре, както и не се разбира кога размразява.
Здравейте, искам да попитам дали 25 ZJP-S ще е подходящ за южна стая 19 квадрата на втори етаж в жилищен блок (тухла) с изолация, има един голям прозорец, неотваряем и една балконска врата, дограмата е PVC, двете стени са външни като едната е 6 метра и нещо, а другата (с прозореца и б. врата) е 3 м.? Реших да попитам във форума, защото на различни места в мрежата пише различна квадратура (или кубатура) за този модел.