Re:Няколко въпроса за Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA
:offtopic:
За съжаление все по-често констатирам, че във форума пишат и задават въпроси хора които дори нямат култура за провеждане на най-елементарна дискусия...
Нямат както самоуважение, така и уважение на другите участници във форума...
ПО ТЕМАТА
kuky :
1. Цитат:
До тук justify е отговорил относително на част от въпросите
-на относителен въпрос следва относителен отговор.
2. geozap -говоря за всички монтажници от всички фирми в България които монтират и/или продават климатици.Монтажници на МЕ са само тези на вносителя, останалите продават и монторат всякакви марки климатици.Някои от тях имам чувство че са не/полу-грамотни...
3. МЕ ще се справи до 24 градуса, максимум до 25 градуса при всякакви външни условия.Разхода ще му е от 10 лева до 50 лева в зависимост от външната температура.Поради липса на данни за Асеновград соча най-близкото населено място за което има данни= Пловдив .
4. Цитат:
На теб винаги ли с ченгел трябва да ти вадят думите от устата ??? Написал съм всичко необходимо, а ти с две думи и ме отрязваш за климатик. Сложи си печка.......е супер си. Не знам защо изобщо ми оспамваш темата и как така си админ. Кажи ми - сложи по-голям, по-мощен или направи еди какво си за да има ефективност, но да ми кажеш ти не си за климатик и да не се обосновеш - извини ме, но при цялото ми уважение към структурата на екипа ви в този форум - няма да го напиша ...... ти сам се сещаш за какво говоря предполагам.
:lipsrsealed:
Всъщност има един климатик който отговаря на 100% от твоите изисквания и би изпълнил на 100% поставената задача за парите които си приготвил и би консумирал между 30 до 70 лева( в най-лошия случай при най-ниските външни температури).
Аз съм един от малкото във форума които обичат 25-26 градуса( и назад във времето се вижда че отнесох доста шеги/бъзици, без да съм си позволил квалификации или обиди към никой-предпочитам конструктивния аргументиран подход), но също така считам, че всеки един отговор в този форум следва да бъде заслужен най-малкото със взаимно уважение на участниците в дискусията.Тъй като считам отношението ти за незаслужено, то и отговора макар и вярен би бил незаслужен.Докато отговарях прочетох междувременно написаното от теб, взех решение и изтрих последната част.Ето защо отговор от мен няма да получиш.
П.П. В случаите когато някой търсещ отговори няма уважение има само един начин за такова- след преварително заплащане за съвета, тогава в очакване на отговорите те гледа в очите...
Все едно да сложиш 1 Нокрия в това помещение и после проблема ще бъде че духа много силно при зададени 25-30 град.Няма да можеш да се скриеш от въздушния поток,а и шума на голямата машина е повечко.
kuky, сигурен съм че температура от 25 ще ти хареса с този климатик, не знам с какво си се топлел преди но ако е било с печка на дърва в единият край на стаята е 30 гр, а в другият 20, климатиците въртят въздуха и правят по хомогенна температура и ще се стоплиш и на по-ниска температура.Този климатик ще се справи без проблем аз съм го сложил в подобна стая със същата височина 2,80 малко по голяма даже.Ще прави 25 градуса но трябва да знаеш че с какъвто и климатик да си, всеки един градус нагоре вдига много разхода, примерно при 22 градуса ако е 300 вата при 27 ще е1300.
За самият климатик мога да кажа че е много добър за парите си, и много тих и вътре и вънка.При отрицателни температури имам поглед на 25цата която при минус 14 градуса си духаше много топло.
И аз съм сигурен ,че на 23-25 градуса ще му е комфортно освен ако не е по слипове /боксерки/ и по потник.
kuky, отговора който си дал на т.5 от Лексикона на Джъсти, преди доста време беше почти същия и от моя страна (тогава нямаше Лексикон), когато ме питаха какви t искам да поддържам в стаята. Реакцията и съветите на уважаваната аудитория бяха същите, които получи и ти, с тази разлика, че аз не се нацупих като теб. Трябваше да приемеш, къде на сериозно, къде на шега съвета на Jackas, да вдигнеш 1 :Drinks: (разправят, че тука така ставали 'убавите работи) и всичко щеше да е наред.
Хайде със здраве, бъди по-усмихнат, все пак идват най-светлите и готини празници, вземай МъЕ-то или Мерцедеса за по-сигурно и си свиркай пред ПиСи-то :Drinks:
П.С. Добре че не се е включил Kasap ( :Drinks: Мите), като знам какво страхотно чувство за хумор има и той щеше да отнесе 2 кила морализъм :)
Не смятам за нужно да коментирам повечето от отговорите, защото не са по темата. А със заяждане и упреци помощ не се получава.
И сега по ред на отоговорилите и помогнали до някъде в темата ми :)
Mega благодаря за нормалното разяснение. Скъпо ще ми е да дам над 2000лв и не мога да си го позволя. Като всеки българин и аз съм финансово притеснен, но искам ново и хубаво :wink: За температурата........след първият коментар, че искам много я свалих на 25-27 ....... ама явно никой не е чел от повечето потребители. Както не са прочели, че не разбирам от климатици :tongue: Щом казваш, че 25 е нормална условна температура......ами нека тогава говирим за 21-23 градуса да се поддържат в това помещение.
justify на първо място благодаря за съдействието от твоя страна. Като във всеки форум и тук се браните един друг, но й е практика както навсякъде другаде да се нападат новите потребители с ненужни реплики и вместо помощ да им се даде им се набиват първо каските с глупости ;) В случая говоря за дебатите ми с Jackas ако могат изобщо да се нарекат дебати ;) Следващата част от съобщението ти няма да коментирам, защото пак се разводнявя темата в друга насока.
ivan1 благодаря ти за разясненията. От помощ ще са ми.
И не на последно място ще чукна една биричка с всички ви пък нека сме си от помощ с каквото можем. В крайна сметка нали за това са форумите :Drinks:
И нека продължим по темата ако е възможно :)
Благодаря ви отново
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте аз съм собственик на MSZ-GE35VA от скоро и като цяло съм доволен.
Климатик в най-чистата му форма - няма плазми, йонизатори, озонатори и всякакви такива екстри.
Работи тихо.
Но разглеждайки брошурата на производителя се почувствах излъган за параметрите дадени ми от местния вносител.
Отоплителна мощност [kW]
Според производителя: 1.4 - 4.0 - 4.8
Според вносителя: 1.6 - 4.0 - 5.3
COP
Според производителя: 3.88
Според вносителя: 4.19
И сега ако ти кажа, че дясното е вярното? Не знам това "според производителя" откъде го изкопа, но аз гледам сервизното на модела!
3.5 (1.1 - 4.0) на охлаждане
4.0 (1.6 - 5.3) на отопление
Коко,
не си излъган,просто незнайно защо си отворил австралийския сайт,където явно има разлика в параметрите.Все пак там може би е по-топло.Параметрите,които са ти дадени са точни.Ето ти данните според Климаком - вносителя за Мицубиши Илектрик.
Сега дали има някакво "манипулиране" на точните параметри на климатика не се наемам да кажа.Но все пак моделите и в Австралия и в БГ са с еднакво означение.Може би да има разлика след VA-то и да има добавен още един знак(буква),но просто не е дадено.
Пък и щом казваш,че си доволен сега в студовете,то значи всичко е наред - важното е да те топли.
Тези неща няма как да се проверят лесно .Как всички климатици от по евтините имат коп 3,61.Ами това е минимума за клас А. Ако го вдигнат както се пише, ще видим какво ще стане :))
1 Прикачен файл(ове)
Bivola,
Наистина имаш право, че източника на данните не е подходящ.
Но нищо европейско не намерих. Сега се по разтърсих, намерих от представител в Турция.
Данните се потвърждават: http://www.klimaplus.com.tr/App_Them...pdf/MSZ-GE.pdf
Който не вярва да направи измервания ....
На австралийския външното тяло е по леко с 3 кг. и само копа се различава от тукашния.
Компресорът на GE35VA e 650 ватов и точният модел е KNB092FFAHC
Някой знае ли каква е кубатурата на този компресор?
Благодаря ви :god
Трудна работа babati ,но на тошиба с подобни мощности,ако ти влиза в работа-от 681w. до 707w. са с обем от 8,9 до 9,1см³/ако изобщо има място за сравнение/,и с тегло от 9,2 до 10,2kg.
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
Трудна работа babati ,но на тошиба с подобни мощности,ако ти влиза в работа-от 681w. до 707w. са с обем от 8,9 до 9,1см³/ако изобщо има място за сравнение/,и с тегло от 9,2 до 10,2kg.
И аз толкова ги мислeх горе-долу :)
Пак е някаква насока :) Благодаря за отговора :)