Здравейте,
Има ли начин да пускам климатика в режим на вентилация за очистване на въздуха или не?
Опитах се, но май малко съм чел или климатика не може...
Преглед за печат
Здравейте,
Има ли начин да пускам климатика в режим на вентилация за очистване на въздуха или не?
Опитах се, но май малко съм чел или климатика не може...
И с кое точно GE35VA ще "очисти" въздуха? Няма никакъв филтър, препоръчвам отваряне на прозорец ;).
В същото помещение работи и един Panasonic G123KE. Като работи камината го пускам в режима на вентилатор и веднъж месечно му мия филтрите, който са подобни на MSZ-GE35VA. Има доста битов прахоляк събран по тях. Когато се погледне на слънчев лъч, греещ през прозореца и спрян климатик-прашинки бол :), само минута след пускането на климатика те са обрани и във въздуха не се реят НЛО . Та на въпроса, ще останете учудени какво остава по филтрите за кратко време...Иначе се проветрява повече от редовно. Това е дневна, комбинирана с кухня и начупена форма.
ME GE-VA няма функция "вентилатор". Т.е. поне аз не виждам как можеш да го включиш само да върти турбината.
Мда, това не се сетих да гледам, като го избирах...Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Ами че пусни си го на отопление, какво като има камина . Тъкмо ще ти топли когато камината не гори.Когато градусите се качат с 3,4 и повече над зададените ще включва компресора на 1час за 3,4 минути .
Искаш да ползваш климатика си МЕ-ГЕ35 за прахоуловител...правилно ли съм разбрал???Цитат:
Първоначално публикувано от asenv
Ти уби коня бе човек :yahoo:
Аз бих взел ФД за целта :-memnon
Изобщо не ми пречи климатика да работи в режим на вентилатор, когато бачка камината. Нейната турбина е без фин филтър. Кеф цена няма.Цитат:
Първоначално публикувано от d_imige
Напротив има! Аз затова ти препоръчвам такъв с по-хубав филтър.
П.П. А даже има екстра като ти попривършат дръвцата или рано сутрин като е станало 15-16 гр да те топли :-memnon