Mitsubishi Heavy SRK / SRC 20 ZJX-S
поръчах си в една фирма климатик Mitsubishi Heavy SRK / SRC 20 ZGX-S.
оказа се че го няма в наличност и ми пепоръчаха Mitsubishi Heavy SRK / SRC 20 ZJX-S кйто е с около 200 лева по скъп.
каква точно е разликата между двата и струва ли си повечето пари.
Re:Mitsubishi Heavy SRK / SRC 20 ZJX-S
За тази 7-ца информация не открих, но видях за 9-ката и 12-ката, като и трите са едни и същи, малките само са ограничени софтуерно.
За 9-ката и 12-ката спада в отдаваната мощност при -15° е 42%. При същата температура за 7-цата ще можеш да разчиташ на максимална отдавана мощност някъде към 2,5kW.
J серията е последното поколение на МХ, а G е по-предното, преди I серията.Вярно е казаното от Вален за характеристиките.Само да допълня, че при -10 запазва 70% от отдаването.20-ицата е с 15 кг вътрешно тяло и 38 кг външно.1,2 кг фреон има в 20-ицата.Модела е много добър и ако е правилно оразмерен ще върши идеална работа.
мерси за отговорите,
става въпрос за стая 16 квадрата,с изолация и пвц дограма с троен стъклопакет,трябва ми предимно за отопление.
Mitsubishi Heavy SRK / SRC 20 ZJX-S ще свърши ли работа този климатик.
Максималната консумирана и отдавана мощност на модела 7-ца не е максималната възможна за този компресор, защото той при 7-цата е спънат и не би трябвало да е проблем, ако работи постоянно на нея.
Дали ще върши работа за дадено помещение: Ти кажи ще ти стигнат ли максимални 2,5kW при външна -15°С.
Dkar, вместо да се чудиш дали ще ти стигне или не, погледни ME FD25 или Toshiba 10SKVP2. Ако държиш на MHI вземи 25ZJX-S. И с трите машини няма да сбъркаш :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от pilot
Dkar, вместо да се чудиш дали ще ти стигне или не, погледни ME FD25 или Toshiba 10SKVP2. Ако държиш на MHI вземи 25ZJX-S. И с трите машини няма да сбъркаш :Drinks:
+1, Абсолютно
И защо да взима 25ZJX, като и 20ZJX му е предостатъчен?
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
И защо да взима 25ZJX, като и 20ZJX му е предостатъчен?
Всеки сам решава какво да вземе, за 200лв. отгоре ще получи малко по-развъртян компресор в номинал, все пак стаята е 16кв. Ако гледаме максималът, то и 20-ца ще му стигне. Но ако следваме логиката на развъртане на компресора на максимал, защо тогава в 25кв. да слагам 35-ца, като мога да мина и с 25-ца. Разликата е 400 вата на максимал, но колко време може да работи на максимал, при -15.
и аз като deian мисля че ще е достатъчен,пък и колко дни в българия пада под минус 10 градуса ,10-15.
По скоро ме интересува като качество и икономичност.
Цитат:
Първоначално публикувано от dkar
Имаш ТОП качество при тая машина!
А икономичноста според мен е параметър по-скоро на помещението.
Иначе сам виждаш че КОП на машината е на ниво.
Цитат:
Първоначално публикувано от dkar
и аз като deian мисля че ще е достатъчен,пък и колко дни в българия пада под минус 10 градуса ,10-15.
Не зная от коя част на България си, но тази година почти целият месец февруари беше с такива температури.
Аз почти в 14 м2 заложих на 9-ка и за миг не съм съжалявал в големите студове.
Според мен е по-добре да имаш малко запас от мощност, от колкото недостиг. Но това е лично мое мнение и не агжира никого.
Все пак изборът е изцяло твой. :)
Успех!
Еми, сложиха го Mitsubishi-то,пък да се надяваме че съм направил правилен избор. :)
Честито- за тази стая е достатъчно и е добре, че си купил МХ индустри, а не МЕ.
"Пилците" ще ги броиш след 20 декември до края на февруари- това е същинската зима с ниски температури.-
dkar ,щом Джъсти одобри тази 7ца в тази квадратура-бъди спокоен зимата,а не ти боднаха някоя 12ка да речем. :bravo :Drinks: