Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH
Явно къщата ви е пасивна, щото дори и Зубадан технология...100 м2:rolleyes: Казваш, че работи тихо, нормално за Мицубиши. Но 100 м2, как ги обдухва, че да е равномерна горе-долу температурата навсякъде, трябва си сериозен дебит на въздушната струя? С дефростите как е?
Тази 5 год. гаранция, кой я покрива-монтажната фирма или фирмата от която е купен, как стоят нещата с евентуален гаранционен ремонт?
Там къщите отговарят на разни стандарти и явно си имат добра изолация. Това за квадратите го копирах от шведския сайт. В мазата, на първия и втория етаж в коридора е топло, не съм сигурен колко равномерно е, но е топло. Не знам колко време му трябва за да прекара целия обем въздух.... За дефростите лед по него няма. Това ни е първия такъв климатик и не мога да си представя какви проблеми може да има с дефроста? Ако имаш по-конкретен въпрос....не знам какво да ти отговоря :) Гаранцията е на производителя. Ако евентуално нещо му стане вероятно ще го сменят с нов. При нас в България гаранция-франция..... ядове винаги се намират, но гаранцията пак ще е 5 години.
През какво време прави дефрост при отрицателни температури или само при нужда?
П.С. Ако имаш възможност, пусни една-две снимки на машината, да му се порадваме.
Май само при нужда. Така каза баща ми,но ако има някакъв друг алгоритъм не знам :)
- - - Обновено - - -
Няма проблеми, ще накарам баща ми да направи снимки и ще кача.Не съм при климатика в момента :) Онзи ден се прибрах.
Сега ако споделиш на каква температура е настроен, за да разберем колко е топло.
Скандинавските нрави разбират "топло" при доста по-ниски температури, имам един приятел от Дания, който често ми идва на гости през зимата и той намаля пдовия дайкин в хола на 17 градуса щото му е топло. Аз като отседнах в неговия апартамент в Копенхаген умрех от студ, постоянно усилвах термовентилите на парното :)
Ами горе на първия етаж е 20 21 22. Ние имаме и камина и от време на време я палим и нея за удоволствие.
До преди да вземем климатика се топлихме с камината, но е уморително всяка вечер дърва...пали...чисти. Не знам на колко градуса е настроен, но си ходя гол и по пижама из нас. Според мен 22 е оптимална температура, ама климатика на колко е настроен ще те излъжа ако ти кажа сега. Като го накарам да направи снимки ще го питам. Климатика е пуснат и не се спира изобщо и не се бара,само на нова година хората се оплакаха, че им е горещо и го спряхме :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
bushmena
...само на нова година хората се оплакаха, че им е горещо и го спряхме :)
Тук вече наистина ни разби!:Drinks:
Комбинацията от музика алкохол и танци разгорещява обстановката. Бяхме запалили и камината за по уютно и нормално да стане много жега :)
Аз още малко ще го чакам тоя FH. Поне да му обявят цената, ще го пуснат края на зимата и няма да продадат нищо до м.юли.
Цитат:
nikolayvarna
Аз още малко ще го чакам тоя FH. Поне да му обявят цената, ще го пуснат края на зимата и няма да продадат нищо до м.юли.
Още малко - март, април....:cool:
Абе за другата зима ще дойде:rolleyes: Ама, на каква цена?:rolleyes:
Цитат:
pilot
Абе за другата зима ще дойде:rolleyes: Ама, на каква цена?:rolleyes:
Като за българи - 2300-2500+:rolleyes:
Цената е супер,за тези на които не им трябва да работи нон стоп на -20. Въпроса е колко ще е FH25 VEHZ :)
Ами аз още през декември намерих шведски сайтове, които вече го предлагат, естествено, там цените са други, малко по-високи от БГ (но то е логично, монтажи, транспорт, стандарт на живот...), но разликата между FD35 и FH35 излизаше около 350 лв.
В България, защото сме "богата страна", разликата между стария и новия модел ще е поне 700 лв. Целта - да продадем стария модел, да не застоява, пък и вече като има по-нов модел и цената му от производителя може би пада, което е по-голяма печалба за вносителя, пък който толкова много иска новия модел, да се бръкне 3-4000 лв.