Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
Като стане много студено -10..-15 с дневна пак под нулата май е по добре да не се намаляват градусите. Но това всеки за себе си с проби решава. Този сезон даже не пипам дистанционните ( а още е топло дето се казва), заданието е 21 стайната е 22 и се чувства по-топло от преди когато през деня намалявах и вечер увеличавах.
И аз ще пробвам така. Само едно нещо ми се струва странно. Много бързо стига до зададената температура и вдига ламелите. Примерно работи 30 секунде после 5 минути не духа. Просто ми е странно, че толкова бързо стопля.
Изпратено от моят GT-I9060I с помощта на Tapatalk
той така си работи тоя модел .. стопля себе си предимно .. ако е в голямо и студено помещение ще се наложи да му задаваш 3+ степен на турбината ръчно ако искаш да топли
Цитат:
HristoNN
И аз ще пробвам така. Само едно нещо ми се струва странно. Много бързо стига до зададената температура и вдига ламелите. Примерно работи 30 секунде после 5 минути не духа. Просто ми е странно, че толкова бързо стопля.
Изпратено от моят GT-I9060I с помощта на Tapatalk
Остави машинката да си работи.
Ползите са темперирано помещение .
Най-важното според мен топли стени ,който са безценни за комфорта и усещането за топлина.
Нали затова си сложил изолация .
Да и аз така мисля да правя. Иначе стопля стаята дори и на ауто. Явно му идва малка стаята и за това толкова бързо достига температура и вдига ламелите. Иначе дайкина ми се скъсва да духа с часове. Дори като достигне продължава да духа на първа степен, но като си покрай него е малко кофти. За това ми харесва, че митсубишето вдига клапите и намаля вентилатора за да не духа в мен на бюрото.
При 30сек. духане и 300м3/ч. през него минава 2,5м3 въздух. По-скоро топли себе си.
А стаята ти има минимум 50м3 въздух.
За да обърне един път въздуха в стаята му трябват 10мин. минимум при 300м3/ч.
Цитат:
HristoNN
Това ще ми е първата зима на климатици и декември ще ми е първия месец изцяло на климатици. Ще ми е интересно как ще се представят през зимата и като паднат температурите. Също какви сметки ще плащам.
Благодаря за пожеланията.
И аз съм отскоро с FH35VE + старото(и ремонтирано+профилактика и пълнене с фреон) Фуджитсу ASYA 12LGC и отоплявам:
С Мицубишито:
- Хол, 27м2, 75м3
- Спалня 16м2, 45м3;
Монтиран е в хола, нямам изолация никъде, къща на 1-ви етаж, отдолу са мазета и температурата им през зимата е 6°, в спалнята е дървена дограма и вее(остана за догодина) и въобще-е-е големи топлозагуби.
Пуснал съм го на 3та степен, на 24° и е монтиран срещу спалнята, та я отоплява добре, но е няколко градуса 2°-3° по-студено от хола.
С Фуджитсуто отоплявам:
- Кухня, ~17м2, 48м3
- Антре, ~ 8м2, 24м3,
Като Антрето е с 4 вътрешни стени и винаги е било най-топлото място на етажа, а кухнята е с 3 вътрешни.
Духа на 24° на 1-ва степен, защото на 2-ра вече не се живее.
Сметката от 17.10-17.11 е 157лв, като от тях ~ 50-60лв са бойлер, готвене, пералня, хладилник, осветление и комп и тв, както и в този период работеше конвекторна печка 2000W, 4 дни по 24часа(бях тъкмо варосал и трябваше да изсъхне бързо, за да ми сложат Фуджитсуто. Смятам, че за тези 4 дни конвектора е глътнал между 20 и 30лв. Така, че една проста и елементарна сметка ми показва около 70-90лв за отопление от климатици за такъв обем и топлозагуби.
Смятам, че вие ще сте с по-малки сметки, заради изолацията.
Човек зимата ще умреш от студ щом от сега говориш за топлозагуби .. че то навън беше 10-15 градуса ..
Цитат:
Alexi
Човек зимата ще умреш от студ щом от сега говориш за топлозагуби .. че то навън беше 10-15 градуса ..
Чак да се мре няма, но вкъщи и при тези услови1 си е студено!
Миналата година за да отопля криво-ляво и с компромис всичкото изброено по-горе плащах 400-450лв.
П.п: за кухнята и антретп и за фуджитсуто не се притеснявам. Те са вътрешни и се топлят по-лесно.
За хола и спалнята и за Мицубишиту се чудя, как и дали ще се справи...
В краен случай - спалнята студена и само за спане, а хола топъл.
И какво мога да очаквам? От неговата работа, ефективност, рядко он-офф...?
Аз си мисля ,че хола ще го топли и в най-големия студ.
Сега за спалнята с дървена дограма и без изолация трудно .( това за студове като миналата година.
За нормални температури до около -5 ,-10 може и да смогва с спалнята.
Винаги температурата в спалнята ще е с 2-3 градуса по-ниска дори и изолация да сложиш и нова дограма.
Цитат:
Rafailiev
Аз си мисля ,че хола ще го топли и в най-големия студ.
Определено, но за целта ще е нужно да затваря вратата на спалнята, при много големи студове.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
Цитат:
splendor
Определено, но за целта ще е нужно да затваря вратата на спалнята, при много големи студове.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
Това имах предвид
Цитат:
Rafailiev
Остави машинката да си работи.
Ползите са темперирано помещение .
Най-важното според мен топли стени ,който са безценни за комфорта и усещането за топлина.
Нали затова си сложил изолация .
Какъв комфорт, какво темперирано помещение и откъде накъде топли стени? Вътрешната изолация влошава процеса на регулиране на температурата при отопление на почти всеки климатизатор. Трудно ще намери правилната.
До колкото разбрах има и външна.
Това помага да се стоплят вътрешните стени на жилището.
Просто научавам.
п.п.
Баща ми е в нас на по ракиика и му викам какво мислиш за външна и вътрешна изолация.
Отговора беше завий се с найлон и кажи как е .
После същия найлон го изяж и кажи как е .
Вътрешна само ако няма вариант за външна иначе НЕ