Mitsubishi MSZ-FA35VA-traka
Здравейте,колеги.От вчера климатика ми започна да трака от външното тяло.Шума наподобява тракане като все едно падат капки върху него-так ,так,так.Зад питата има една черна решетка дето я опъвах и шума си остава.Накрая го ударих и млъкна.Снощи приятелката ми каза,че пак тракал,а тая сутрин, като го проверих не се чуваше как работи.Въпроса ми е дали е проблем до го остава да си трака като си реши, или да викам майстори.По принцип може ли да се свали тая черна решетка зад питата.Иначе климатика е много тих и много топли,но това ме притеснява да не го прецакам,ако не взема мерки.
Отговор: Mitsubishi MSZ-FA35VA-traka
тавата под перката е натрупала лед-перката бие в леда.размрази я с топла вода.това е болката на почти всички мицубишита:)
Човека не казва че е замръзнал а че трака. Може вътре да се допира нещо и да издава този звук. Ако придължава да трака викай техник да отвори климатика и да види от къде идва това тракане.
В тези студове и виелици така "ше се припнат" да му помагат от фирмата, та чак ще се спънат ...
Сега най-вероятно имат куп заявки за монтаж на продадени климатици и още толкова за "ремонт" .На доста хора дървата са им пред свършване или преценяват че са скъпи и е по-добре да си купят климатик-имах няколко такива познати миналата година които към края на януари ме попитаха какви климатици да си купят.
Първо да провери има ли лед в тавата и дали не опира перката на външното тяло в леда и така да трака.Ако тракането отново се появи вечерта/през нощта или на сутринта има голяма вероятност да е от леда.Сега през деня може да се е стопил, защото е слънчево и температурите се повишават през деня.
Ако модела е от 2006-2007 година то този модел имаше проблем с леда и му се случвало да се потрошат фреоновите тръби от леда.
Това тракане си е точно като от лед. Притраква за малко, след това спира. Да си види машината човека. Не е работа на фирмата да му седи до климаика и да гледа да не замръзне. Едва ли някой от продавачите на колата му седи до нея като вали сняг.
Благодаря за отговорите.Искам да оточня,че машината не е обледила,поне като гледам питата няма грам лед.Пред климатика не мога да видя, защото е на 7 ия етаж,но пък днес излязох пред блока и зяпах нагоре-зночи отвора за оттичане е свободен като от едната страна се виждаше много малка висулка,която не затваря отвора.Май ще му поръчвам нагревател /до седмица/ ,а дотогава как да го размразявам-с шише хладка вода по долната част на питата ли да пръскам.
Re: Mitsubishi MSZ-FA35VA-traka
Тракането може да е причинено и ако е текло вода по климатика и водата се е стекла по дифузьора на перката,а там разстоянието е много малко между тях.Ако имате възможност погледнете решетката отпред да не се образувал лед там.днес имах такъв случай.
Отговор: Re: Mitsubishi MSZ-FA35VA-traka
Може и някой от винтовете леко да се е разхлабил от вибрациите. При мен имаше подобен шум при Sharp-а. Вибрираше леко една пластинка, но сега е по-здраво закрепена. Дозатегнах 2-3 винта (само толкова успях да докопам)и оттогава не съм чувал този шум.