Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE/MUZ-SF25VE 2013
Някой има ли вече такава машина? Моля да сподели впечатления!
Предстои ми да закупувам три климатика 25-ци и един 35-ца. Бях се насочил към MSZ-GE25VA, понеже са за спални, а отзивите за тях са като най-тихи в класа си. За жалост вече трудно се намират и основно се предлагат новата серия от тази година.
Понеже във форума не се споменава почти нищо за тях, моля ако някой вече ползва такива да сподели впечатления!
Дали ще се е сполучлив модел и ще наследи MSZ-GE25VA, времето ще покаже!
Отговор: Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE/MUZ-SF25VE 2013
Предполагам няма да има съществена разлика в работата на SF спрямо GE. Параметрите му са една идея по-слаби от GE.
По-добре се разтърси за GE-то. Пък, ако можеш се напъни за FD25 с КЕЕ. Съвсем друга бира е.
Цитат:
Първоначално публикувано от
petarned
Някой има ли вече такава машина? Моля да сподели впечатления!
Предстой ми да закупувам три климатика 25-ци и един 35-ца. Бях се насочил към MSZ-GE25VA, понеже са за спални, а отзивите за тях са като най-тихи в класа си. За жалост вече трудно се намират и основно се предлагат новата серия от тази година.
Понеже във форума не се споменава почти нищо за тях, моля ако някой вече ползва такива да сподели впечатления!
Дали ще се е сполучлив модел и ще наследи MSZ-GE25VA, времето ще покаже!
добри са колкото старата серия работят супер:ole
Вече съм горд собственик на MSZ-SF25VE и MSZ-SF35VE! Първите впетления след монтажа са за много тихи външни тела, работят като часовник. Вътрешните когато са на най-малка степен не се чуват, трябва да се доближиш до тях за да разбереш, че работят. След като стигнат зададената температура минават автоматично на най-малката степен на вентилатора.
Това е за сега, краткото ми наблюдение.
Честито! Нищо ново за работата на Мицубиши...тишина.
Някой друг с отзиви за MSZ-SF35VE, че май на него се спирам последно.
Този климатик е твърде нов за отзиви.Няма все още закупили го и писали във форума ползватели.
Цитат:
Dani
Някой друг с отзиви за MSZ-SF35VE, че май на него се спирам последно.
климатика работи като пушка:rolleyes:
познат си закупи 25цата ,на охлаждане вика че бил тих :))
Аз мисля да си закупя същия климатик но незнам дали няма да се окаже слабичък за стая 15кв2-39кб с изолация на външната стена и алуминиева дограма!
Цитат:
Kasy
Аз мисля да си закупя същия климатик но незнам дали няма да се окаже слабичък за стая 15кв2-39кб с изолация на външната стена и алуминиева дограма!
Ами като съпоставите примерно предната зима с какво сте се утоплявали, на каква степен е бил включен уреда и колко топло е било в стаята ще се намери верният отговор.
- - - - - - - - - -
Дали климатикът ще топли не зависи само от самия климатик.
Примерно, аз сега в 35 кв. м. съм с Мицубиши 35-ца, но е слънчево, изолирано и сравнително висок етаж,
в предното жилище в 20 кв. м. с климатик измислена марка 9-ка, отново слънчев, изолиран, висок етаж, ама в по-предния първи живущ етаж, слънце няма, отдолу подход за гаражите, климатик 12-ка, понякога е работил заедно с радиатор и пак студ. Тоест определянето не е само по квадратурата, даже да не кажа, че според мен квадратурата е последното нещо в пъзела.
И аз мислех да вземам SF25VE за 13кв. стая :
1) последен етаж
2) 2 външни стени
3) изолация (5см)
4) PVC дограма
5) 21~22С желана температура зимата
Предполагам че ще свърши този модел (имам много много лоши вщечатления от GE35VA в 18 кв стая)
Нежелани ефекти : пукане на пластмасите (това ме дразни най-много в климатиците)
Някой пускал ли го е на топло този климатик ?
Може да погледнеш и MHI ZJ-S не съм ги чувал да пука неприятно .
Мерси Madj0 , ще се зачета сега за тях
Ще дадете ли малко впечатления за работата на машината от темата. Предстои ми покупка на климатик и се лутам между различните модели, но тази за сега най-много ми допада в ценовия ми диапазон(до 1400 лв с монтаж).