Mitsubishi SRK/SRC 20 ZJ-S за 12 кв. ?
Здравейте,
дойде време за климатик и за спалнята :) Споделете моля впечатления от работата на горе споменатия климатик. Също така дали ще е достатъчен за отопление на помещението. Ето малко повече информация:
1. Площ - 12кв.
2. Височина - 2,6м
3. Външни стена и полвина, на които двоен прозорец и вратопрозорец
4. Последен етаж
5. Външна изолация на покрива и на стените
6. ПВЦ дограма
7. Изложение юго-запад
8. Желана температура зимата 21~22
http://deimoscorrect.com/bg/catalogueDetails_62_Мицубиши-варна-климатик-Mitsubishi-SRK-SRC-20-ZJ-S.
По документи уж го дават за от 10 до 15 кв. Според консултантите 25цата ще деойде в повече за стаята.
Благодаря ви предварително и лек ден на всички.
Отговор: Mitsubishi SRK/SRC 20 ZJ-S за 12 кв. ?
Аз ползвам в северна стая 15 кв.м. 25-ца, но zjp - s, който е по-слаб от избрания от теб без проблем и работи он/оф зимата.
Личното мое мнение, е че климатикът ще се справи. Разликата между 20-ка и 25-ца от финансова гладна точка не е кой знае каква, така, че ако решиш да "отвориш и към коридора" по някое време зимата, можеш и да съжаляваш.
Разликата с 25цата ми е 80 лв, така че цената не е проблем, май ще се ориентирам към нея. Ако няма неприятно пукане на пластмаси ОН/ОФФ не ме притеснява. Все пак съм последен етаж, по-добре да има малко екстра запас :)
Минимума на двете машини е еднакъв, поради което ако работят ОН-ОФ работата ще е една и съща.Вземи си 25-ицата, ще имаш малко повече запас от около 300 вата при -15, няма да ти навреди.
Освен този модел имам и 7-ца ZGX. И при двата няма пукане на пластмаси, освен тогава когато им задам 30 градуса на отопление, защото имам дете на една година /беше на толкова зимата/ за къпането му. За сметка на това бълват много топлина. Нямам уред за мерене на консумацията.
Благодаря ви за отговорите :) , 25цата ще е, дайте линк към service manual за 25ZJ-S ако знаете къде има ?
Благодаря ти :033:
- - - - - - - - - -
Здравейте пак, има ли смисъл да слагам антивирбрационни тампони на външното тяло при този модел ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
dreamtm
Благодаря ти :033:
- - - - - - - - - -
Здравейте пак, има ли смисъл да слагам антивирбрационни тампони на външното тяло при този модел ?
По принцип, всички модели на MHI имат тампони на компресорите и работят много тихо и без вибрации, разбира се винаги е по - добре да се презастраховате, все пак антивибрационните тампони не са скъпи.
Препоръчаха миMitsubishi SRK/SRC 25 ZJ-S, поправете ме ако бъркам, но високия минимум (1,20кв.) не е ли проблем от гледна точка на шум и консумация. На FUJICU GENERAL ASHG09LMCA/AOHG09LMC(0,5кв.) е значително по-нисък минимума. Означава ли това че е по-ефективен?
По високият минимум означава, ще климатикът ще изключва по често, но това не би трябвало да е проблем при Mitsubishi, тъй като те са едни от най-тихите.
09LMCA-то е с много по-леко външно тяло спрямо 25ZJ-S и аз лично бих заложил на Mitsubishi-то.
Както tgn писа, по-високият минимум е предпоставка за по-чести спирания. Което за този модел немисля, че е проблем защото е доста тих. Само неарзбирам защо някой хора казват, че високият минимум било по-комфортно. Според мен е точно обратното. Но все пак Mitsubishi SRK/SRC 25 ZJ-S е чудесна машина.
На мен MHI-то ми е фаворит . На топло високия минимум не му пречи изобщо , при това те могат да бъдат макс 4 за 1 час , като при 4 он/оф следва дефрост при температура под 5 градуса маи беше , доста тих на базата на много други . Не се чува когато тръгва и спира . Аз проблема с он/оф при моите си ги реших като пускам само хитачито в хола , тошибата е безделник поне за сега ...
То хубаво, че не се чува, но не духа ли хладно като спре компресора? Ако е в спалня 12 кв.м. всеки полъх се усеща. Как се държи като изллючи?
Не, можеш да усетиш полъх ако се качиш на стол и застанеш точно пред клапите(които са вдигнати нагоре)