Отговор: Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-FH25VE
На охлаждане нямаше никакви проблеми. Вечер си работеше по цяла нощ на най-ниската степен на вентилатора и все едно нямаше климатик в стаята. Пукането започна, когато започнах да го използвам за отопление. Тогава се видя и тъпото недомислено движение на клапите. При охлаждане вентилаторът работи постоянно, клапите не мърдат и всичко е чудесно. Иначе имам малко напредък с пукането, според мен идва от държача на питата. Пластмасов е, от някаква гадна пластмаса и е доста плътно по края на питата и при разширение пука.
Мамуууу, аз се каня два такива да взимам, като по късно и трети ще ми трябва (детето спи при нас засега). Направо взех да се притеснявам.
Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-FH25VE
Цитат:
Първоначално публикувано от
Delta1
На охлаждане нямаше никакви проблеми. Вечер си работеше по цяла нощ на най-ниската степен на вентилатора и все едно нямаше климатик в стаята. Пукането започна, когато започнах да го използвам за отопление. Тогава се видя и тъпото недомислено движение на клапите. При охлаждане вентилаторът работи постоянно, клапите не мърдат и всичко е чудесно. Иначе имам малко напредък с пукането, според мен идва от държача на питата. Пластмасов е, от някаква гадна пластмаса и е доста плътно по края на питата и при разширение пука.
При охлаждане клапите не мърдат, защото така или иначе са в най-горно положение и дори да влезе в офф трудно ще го разбереш. Вдигането на клапите не е безмислено, при доста климатици е така. Вдигат се, защото дори и при офф, турбината се върти на много ниски обороти, за да обдухва температурния датчик. Ако не се вдигнат се усеща леко духане, като хладна струя (със стайна температура, но се получава ефекта на вентилатора).
П.п. Прекалено големи изисквания имате към тези климатици. Не може изобщо нищо да не се чува. Аз спя точно под една 35-ца ME SF серията, която е по-нисък клас от FH и вдига клапите си много тихо (по-тихо дори от mhi ZSX в хола ми). Не знам дали още е измислен климатик, който при преходни режими да не припуква поне малко.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Измислен е....изключеният.
В момента съм в къщата и 2 та климатика рботят.
В хола Нокрия на 24 Градуса и в спалнята е вкл FH като вратата е отворена да се стопли и коридора.
FH е на 24 градуса като в спалнята е 24.5 ,а в коридора е 22 . Какво повече да искам.
това за 3 часа работа на FH .
Цитат:
rosswen
П.п. Прекалено големи изисквания имате към тези климатици. Не може изобщо нищо да не се чува. Аз спя точно под една 35-ца ME SF серията, която е по-нисък клас от FH и вдига клапите си много тихо (по-тихо дори от mhi ZSX в хола ми). Не знам дали още е измислен климатик, който при преходни режими да не припуква поне малко.
Пукането се оправя с малко смазка, няма нищо сложно. Моят днес го смазвах, че напоследък се беше разпукал.
Спокойно, след като се измие панелът ще пукат още повече.:) Когато чисти и обезмаслени пластмаси се опират, няма начин да не пукат.
Цитат:
Jack Krauser
Пукането се оправя с малко смазка, няма нищо сложно. Моят днес го смазвах, че напоследък се беше разпукал.
Спокойно, след като се измие панелът ще пукат още повече.:) Когато чисти и обезмаслени пластмаси се опират, няма начин да не пукат.
Моите пукат рядко, а и когато го правят, това не ме дразни. Както се казва "едно ако колкото повече го ръчкаш, толкова пове мирише". :)
От няма и месец имам дайкин на 100V и до сега не съм го чул нито да дефроства нито да пука... засега е прекрасна инвестиция, ще го видим под 0
Цитат:
Jack Krauser
Когато чисти и обезмаслени пластмаси се опират, няма начин да не пукат.
Може би бъркаш пукането със скърцането.
Едното се получава от механична деформация на една или няколко сглобени части, другото от липса на лубрикант между ДВЕ триещи се части.
Точно за пукане говоря. Когато го купих не пукаше, след първия път, когато измих вътрешното тяло стана нетърпимо, направо ми лазеше по нервите. Като започне да нагрява и почва равномерно на всеки няколко секунди пук... пук... пук... като китайско мъчение все едно ти капе вода на главата. Накрая не издържах, смазах му всички ръбове със смазка и спря.
Здравейте.
За шумовете които издава климатика разбрах, но може ли да споделите как се представя с топленето. Обмислям да си взема един fh35.
Цитат:
HristoNN
Здравейте.
За шумовете които издава климатика разбрах, но може ли да споделите как се представя с топленето. Обмислям да си взема един fh35.
Топли без проблем .
Лошото е че е и икономичен пък и въздуха пречиства ....
лоша работа :thumbsup:
прецени добре помещението аз съм с 25 ца в 20 кв къща
Аз съм в апартамент панелка. На втория етаж, като никъде около мен не се живее само над мен има апартамент в който се живее и отоплява слабо. Изложението му е изток запад. Имам външна и вътрешна изолация, пвц дограма. Мисля да сложа един fh35ve в хола 20 квадрата и друга дванайска в кухнята която е 10 квадрата и ще отворя вратите към коридора който е 7 квадрата. Общо 37 квадрата. Иначе общо апартамента е 54 (без тераси и общи площи). Искам fh35ve защото има повече мощност, а като никой не живее под мен и пода е доста студен и се надявам така поне малко да го затопля. До сега съм бил с два конвектора така, че с климатиците ще ми е много по-добре.
По скоро 2 9 КИ ФХ.
Не мисля че ще имаш проблем
Точно пода (ако е студен), малко трудно ще го стоплиш с високо стенни климатици, било то и мощни модели като посочения.