Тогава не виждам защо да се ориентира към продавалник.
Преглед за печат
Тогава не виждам защо да се ориентира към продавалник.
За тези пари е добре.Иначе за нов с нисък минимум цената "скача" до близо 2000 лева.
Тази Toshiba_RAS-10SAVR-E2_RAS-10SKVR-E2 също ще ти свърши работа за спалнята, но не съм я виждал скоро да се продава.Има и плазма филтър...
С описания начина на работа, ми прилича на същото като Шарпа 9GHR. И при мен е това - в помещение с малки топлозагуби работи изключително он-оф и задминава заданието. Любопитното е, че вече месец го карам на АУТО режим на работа, и няма задминаване на желанието, и чувството за топлина е някакси по-различно.
П.П. Преминах на дистанционно тип/марка "ВелевКлима" :))- без цифров израз на заданието де, за който не знае :)
Здравейте обещах да дам своето мнение относно въпросния климатизатор Mitsubishi Heavy SRK25ZJP1. Първо да изкажа благодарност към justify благодарение на ценните му и практични съвети (не само към мен) се спрях на модела и марката. Първото което забелязах голям външен топлообменник с три дренажни отвора, отвън се чува единствено въздушният поток от мощният вентилатор, вътрешното тяло почти не се чува (липса на шумове от пукане и преливане). На auto вентилатор поддържа 22 градуса в econo режим при 280W консумация (на хартия са 270W) температура на въздуха 1 градус в 13кв. без изолация и външни стени. Монтиран е днес (перфектен монтаж) а относно стойността му под 1200 лв. смятам, че си заслужава всяка стотинка. С нетърпение очаквам ниски температури за да наблюдавам дефростта му (2 години живях под робството на daikin 35 JV).
- - - - - - - - - -
Добавям няколко изречения относно SRK25ZJP-S1. Минусите които ми направиха впечатление са малкия избор от скорости (3) на турбината, а в режим на авто вентилатор работи като конвенционален. Като заключение до момента мога да обобщя че е една"корава" бюджетна машина. Все още нямам наблюдение на качествата му при ниски температури само до (-3).
Ето, че се настани и студен атмосферен фронт след топлите януарски дни. В момента в Габрово е почти – 11 градуса при влажност 89% и снеговалеж климатика поддържа 22 градуса при зададени 21 с консумация 550 / 560W и изходяща температура 39 градуса (auto fan). Машината е монтирана под козирката на терасата на безконтактни тампони (тръбен път 1,80м.) в спалня 13 кв. без външни стени и изолация северно изложение с читава дървена дограма ( с често отворена врата към коридор поради on/ off). Наблюдавам отличен дефрост при 89% влажност (вчера дъжд, поледица, сняг и мъгла и температура -6 градуса) на около 120/130 минути, днес при по – ниска влажност и – 11 градуса 2 пъти за деня (само при нужда 5/9 мин.). Днес като разчиствах снега на терасата видях, че двата (от трите) дренажни отвора са с висулки и вероятно запушени, но при поглед отдолу се наблюдава стеснен свободен отвор (около висулките) и чиста тава, третия дренажен отвор остава на по – високо ниво вероятно е резервен вариянт при замръзване на другите два. Никави вибрации или ненормален шум от външното тяло, след включване на компресора (при on/ off) клапите почти веднага падат надолу и полъха от топъл въздух е така приятен, като турбината спира само при дефрост (при on /off циклите остава на много ниска скорост). Изключително съм доволен от машината държи се мъжки при текущите условия. Надявам се поста ми да бъде полезен на читателите на форума.