Отговор: проблем с msz-gc35va
1. Кажете от кой град сте?
2. чистен ли е климатика? Не говоря за филтрите му-те трябва да са чистени редовно, а и не вярвам колкото и сляп и некадърен да е "майстора"(техника) който го е "преглеждал" да не види, че филтрите му са задръстени.
3. От кога го имате този климатик?
От Хасково съм.
Ежегодно му правя профилактика а филтрите ги чистя през месец-два, защото имам малко дете. Така че тялото е много чисто между ламелите няма никакви следи от прах.
Климатика го имам четвърта година и досега е работил безупречно (тих и икономичен).
Вчера се свързах отново с майстора за да го попитам дали мога да го ползвам. Отговори ми, че грешката която е давал е "липса на комуникация между вътрешното и външното тяло" при което той я е изтрил. Посъветва ме да го наблюдавам и при повторна проява се налага ремонт или подмяна на някаква платка.
Извинете ме че го описвам по този начин, но не съм никак вещ в тази област.
Ще съм изключително благодарен на всеки който сподели своето мнение. Така бихме били полезни на всеки с подобен проблем.
Благодаря на отзовалите се!
Възможно е да се охлабила някой клема/букса на жиците правещи връзката между вътрешното и външното тяло.Ако отново даде такава грешка то според мен това е първото което трябва да се провери, преди да се "говори" са смяна на платка.
Този пък "майстор" как точно "дистанционно" разбра че е от платката и трябва "смяна".Ами може и охлабени връзки на кабела между вътрешното и външното тяло да е.
По клемите с времето се появяват било нагар, било окисляване и патина които влошават контакта и оттам комуникацията.
Най -добре е преди отново се случи предварително да проучите за добър специалист които да повикате когато отново даде грешка и който няма да ви излъже, че да не стане така за затягането на една/и охлабена връзка/и на кабела да платите 300-700 лв за уж сменена платка...
Че то в нашата България всякакви "хубостници" ги има ...
Ако имате най-обща представа от електроника може да изключите от контакта климатика и да отворите панела на външното тяло където влиза кабела като леко разхлабите връзките на кабела(без да ги развивате или вадите за да не объркате след това при свързването им) , след което ги напръскате с контактен спрей, оставите да поседи 10-15 минути, почистите с чист парцал и отново да напръскате клемите и връзките където контактуват, след което да ги затегнете и да след това да избършете отгоре ако има останал/разтекъл се контактен спрей така че да не стане беля/късо от излишен останал контактен спрей.След това затворете страничната кутия.
Ако не може да се оправите най-добре извикайте някой който да види каква грешка дава и ако е наистина грешка в комуникация вътрешно/външно да види дали е от замърсени клеми, ако не тогава да "мисли" за по-скъпите варианти.
Ако охлабването е на връзка на вътрешното тяло, по добре извикайте някой компетентен който разбира какво прави.
Благодаря за мненията. От това което е постнал колегата Preparatos по-горе за грешки Mitsubishi смятате ли, че е става въпрос за същата грешка. Може ли да се провери налягането на фреона?
Мисля, че трябва да поразпитам за друг майстор. Просто от Mitsubishi ми казаха, че тази е фирмата представител за Хасково и аз извиках техните майстори.
:confused: