Отговор: MSZ-FH25VE или 35 ?
Потърсих и намерих подобни писаници за GC, FD, EF и FH в един скандинавски форум.
Никъде няма такова твърдение в официален документ на мицубиши за актуалните модели, продавани в Европа.
За това те питах за линк, но явно нямаш и разпространяваш слухове.
То не е толкова важно какво пише в документацията, а какво се случва в реалната експлоатация на машината. Нека ползвателите на модели на МЕ, да споделят при отрицателни външни темп, през какво време им размразяват машините и дали тече вода от външното или то е чисто. Така ще разберем истината.
3 Прикачен файл(ове)
А ето и моя Fh25ve при външна 2 градуса .При зададени 24 гр на auto в помещения спалня 15кв и кухня 8кв. В спалнята е 24гр, а в кухнята е 22гр.Супер тих климатик.Средна консумация през уред 0,270кв на час а дефрост доПрикачен файл 14931Прикачен файл 14932Прикачен файл 14933сега не съм видял
Да не си нещо грешка с консумацията 0.270кW на час? [emoji15]
С какъв уред го отчиташ ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
freedom
Да не си нещо грешка с консумацията 0.270кW на час? [emoji15]
С какъв уред го отчиташ ?
Защо да греши, това си е съвсем нормална консумация.
1 Прикачен файл(ове)
Ето с този уред и между другото е доста точенПрикачен файл 14934
Хм, има вероятност да се окаже, че и този електроуред не размразява по време, както гореописания от мен.
П.П. Между другото, въпросният електроуред, от др. марка, който "уж" размразява по време, описан от мен по-горе, днес не се е престрашил да се саморазмрази. Температурите цял ден са -1/+2градуса, придружени със суграшица и силен северен вятър. Климатикът е лимитирана серия- произведен е специално за мен, с променен софтуер, за да мога да се дръвча по форумите на воля.
И ти ли си със специално изпълнение на въпросния климатик като мен.:))
Цитат:
Първоначално публикувано от
edi1
И ти ли си със специално изпълнение на въпросния климатик като мен.:))
И не само въпросният. Имам и други уникати в колекцията.
Щом оплювате FH веднага се включвам :)
Гласувам с две ръце за него, тих, топли, не хаби ток. 35-ца в хол 35 кв. м., с изолация отвсякъде, но и френски прозорци общо около 8 кв.м. Спокойно поддържаше желаните около 24 градуса.
Предната зима в най-големия студ сметнато по съотношение този климатик не е хабил повече от 35 лв ток за целия месец. За външния вид и дизайн пък... няма смисъл от коментар.
- - - - - - - - - -
А иначе Алекси...ако се сещаш, с теб първи си монтирахме FH в радиус от 200-300км от нас, просто приеми, че твоят "екземпляр" нещо не му е било ок.
възможно е .. само че от фирмата от която го купих отказаха дори да дойдат да го погледнат като им описах симптомите - работи ли - работи ..
Това само засилва съмненията ми за виновника (лош монтаж). Колкото е по-прецизен един уред толкова повече си иска.
Аз затова си взех климатиците от малка фирма, но монтажа и всичките изисквания, които имах, бяха спазени. Но вероятно е и късмет :)
Досега никога не съм имал Тошиба, ако някой ден скоро ми падне нужда, ще взема да тествам и нея марка :)
Аз да се включа с FD35 в 65 кубика, няма проблеми вече 5-година подкара, монтиран от вносителите. Не съм забелязал да дефроства по часовник или да издава "неприлични"шумове. Работи си незабележимо. А, съм го подлагал и на "извращения" няколко пъти:)
Колеги, здравейте!
Първи отзиви за сега..
Монтажа мина що госе добре външното тяло е на терасата на земята и не е нивелирано, казаха че нищо му няма, но аз ще си го нивелирам.
При зададени 24С в другия край на стаята термометъра(hama метеостанция) показва 21С. В сеедата на стаята показва 22.5С не знам колко е точен като цяло малко му нямам доверие на този уред. Енергомер още не съм си купил за да споделя моментна консумация. Тази сутрин направи нещо странно или може да е нормално незнам май беше дефроср, към 8ч. Спря, затвори шлюзовете и лаппичката, която показва че е включен започна да мига, под външното тяло имаше вода. Стоя в това положение около 5 мин. И не тръгна аз му вдигнах градусите и тогава започна да работи от ново. Вън беше около 0С имаше и мъгла