Какъв модел и от коя фирма
Здравейте,
Не разбирам много от климатици и бих желал да се възползвам от колективното знание на участниците във форума.
Ситуацията е следната: ЕПК блок, отопляемо на ТЕЦ (засега?!) жилище на 2-и етаж (ИЮИ изложение) с добра изолация, вътрешни стени (но единият съсед не се отоплява), 3-камерна ПВЦ дограма (в стаята, която искам да климатизирам). Доста топло - през зимата може да се живее едва ли не само на щранговете. Засега проблем ми е охлаждането през лятото. Стаята е 14 кв.м. (35-36 куб.м.). Парите общо взето не са проблем (в смисъл, че не бих се колебал да дам 200-300-500 лв повече за истински качествена стока). Не знам защо, но съм хвърлил око на MHI и по-конкретно модела SRK/SRC20ZJX-S. Но не държа да е точно той. Трбява да е тих, защото стаята е спалня, и да позволява добро регулиране на посоката на струята, за да не духа право надолу (студеният въздух е по-тежък и т.н.) в леглото. Хубаво би било да вкарва чист въздух, но за MHI това май не е възможно. Конкретният климатик е изработен в Тайланд, което ме кара леко да се колебая, но не намерих модели, правени в "по-читави" страни.
Казах засега (!) само за охлаждане, но не изключвам след някоя година мнозинството в блока да реши да направи грешката да се изключи от ТЕЦ-а и тогава ще трябва и да се отоплявам.
Интересува ме надеждна (това е най-важният за мен фактор) машина, която да работи добре както на 35-38 градуса през лятото (на,и натам отиват нещата), така и на -20 през зимата (ако е възможно).
Добър модел ли съм избрал, има ли по-добро решение и коя фирма (за София) ще ми препоръчате?
Предварително благодаря на онези, които ще си направят труда да се отзоват.
Отговор: Какъв модел и от коя фирма
Машината е добра. Аз бих сложил 25-ца, щом се очаква да работи и на отопление.
Цитат:
Първоначално публикувано от
tony34al
Машината е добра. Аз бих сложил 25-ца, щом се очаква да работи и на отопление.
Може да се погледне и ZM-S серията. Разликата в парите не е малка, докато в машините не е голяма.
Някои машини разполагат е екстри от сорта на "следящи очи" като по този начин не насочват струята директно към теб - с цел подобряване на комфорта. Може би това е добра екстра за спалня. Ако не се лъжа такива модели са PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз. ; Уруру Сарара отново на Дайкин, Панасоник Етереа и други. Първият Дайкин е съвсем нов модел и не се знае как ще се представя през зимата, но един вид се явява наследник на профи версията от миналата година, така че би следвало да е добре. Има и Флаш Стриймър, като пречиства въздуха от алергени и пр. PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз. този е изпитан е ще те топли без проблеми, същото може да се каже и за твоя избранник ZMX-S. Ако държиш на йонизатора и другите екстри, преориентирай се към горепосочените модели
О, да - Daikin FTXM25M изглежда доста интересен. Започва да ме разколебава за MHI. Лошо... :) Само дето ми се струва ненужно мощен за толкова малка стая (min 1.3KWt)? МХИ е два пъти по-икономичен. Плюс Това Daikin не бяха ли със сменаяеми филтри?
Сменяемите филтри не са задължителни и липсата им не нарушава правилната функционалност на системата. Скъпите модели на Дайкин имат достатъчно ниски скорости на вентилатора, за да не нарушават съня на клиента.[emoji6]
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk