Този пост е редактиран от Mig82; 28-02-18 в 00:35.
oпределено е така, преди бях с МХИ и почти винаги е он-офф, сега съм с дайкин боб и дефростите са на 30-40 мин без значение от заданието, без значение от влажността на вън при температура по 2-3 градуса , а дори да не дефроства, духа с хладна струя и силен вентилатор, определено МХИ с високия си минимум и с тихото вътешно тяло и нисък дебит на въздуха е по комфортен...
babati, колкото и да предпочитате винцето пред ватметрите, тези т.н. ватметри дават много отговори и някой път и насоки за избор. Не знам дали да не повисиш пред някой ватметър преди да сменяш климатика. Ако луката в момента ти работи на 700...800W, има вероятност хевито да подкара дефрости по-често.
Другият вариант е да не е уред твоята лука.
- - - - - - - - - -
Силента го ограничава и сега е на 480W, -8°...-9° е някъде външната, а стайната е паднала на 21°.
Ако довечера е пак -8° ще изключа силента и ще пробвам да се дастигне стайна 23...24°.
Ей това не го разбирам! Ще тръгна да си избирам климатик на принципа "от двете злини-по-малката". Ако съм си купил инверторен климатик, много честото спиране /като при Миланов например/, би ме дразнило точно колкото и ненужни дефрости по време. Нищо, че са тихи- това циклене си е дразнещо.
Аз злина не виждам, при положение че имаш прилична ефективност и чудесен комфорт. Машината е направена така, че да не се усеща повторно кратковременния и режим. Хардуерът и е завиден. От класа на LUCA е и няма нищо общо с цепениците на lmce нито откъм комфорт, нито откъм ефективност. Препоръчвам ги за спални.
Не казвам, че машината е лоша и наистина може да е тиха при он/офф, но ако ще го прави през 10 мин. за мен е неприемливо за добра инверторна машина. Всъщност всичко е въпрос на усещане-ако успееш да свикнеш и не му обръщаш внимание, предполагам, че може да си много доволен.
[QUОТЕ=mіlаnоv;865368]... Oт 10мин. оn циĸъл 6..7мин e нa нoминaл 600...700W и caмo зa 3...4мин cвaля нa минимyм. Aĸo paзвъpти и дo 30 ceĸ. cлeзнe нa минимyмa щe e мнoгo пo ĸoнфopтнo.
600..700W пpи пoлoжитeлни тeмпepaтypи ca cи 2..3kW.[/QUОТЕ]
Страшната ефективност се вижда по-горе , па комфорта да бичи в режим "реле-време" и да се равихря на 5мин. над главата на човек в спалнята сигурно е неповтори . С такъв китук не бих се "нацепил" , "мога да го боцна в таванското помещение ако ми изпадне "аванта" , за пред комшиите но не и там където живея" (камоли спя)![]()
И LMC няма да работи по-различно в някое стайче 12-15м2, с изолация и хубава дограма. Отделно, че не се вихри, Lmc-то е по шумовете.
Докато пиша , dodo е изтрил от поста си "закачката" с любимия му модел LMCE...
- - - - - - - - - -
Какви шумове бе човек , изобщо писано ли е някъде за шумове при LMCE и капацитета на машината се избира според помещението ? боже боже. Профилът на тялото и капака е П-образен , който предполам знаеш че е доста по-устойчив на усукване и огъване !
rosswen , закачката е към додо-вата уж "не-цепеница"
Този пост е редактиран от Mig82; 28-02-18 в 10:23.
Защо толкова се засягате, не знам. Взели сте си машина за 1000лв. (За 12-ка) и я изкарвате, че е върха на сладоледа. Преди време бях писал за този "синдром" на някои от потребителите, притежаващи въпросния модел. Почти всички сме виждали LMC, знаем за какво иде реч. Стига го вряхте, където му не е мястото. Човекът се колебае между Luca (не Lmc) и МХИ zm-s.
Ааа , не аз започнах пръв ! Справка виж как качествено беше наак..на темата за цитирания модел ... щото е за 1000лв. и може да се спами в нея на воля. А с цената само му правите комплиментИзбор на машина не се прави само по критерий цена , има доста по-важни неща.
Разбира се, ZM-S също не е без кусури. Аз също съм на мнение, че за цената си Lmc е супер, не ме разбирай погрешно. Комплименти, само на някоя дама може да правя.Спирам с офф-топика.
Това вече е обективен пост , а не някой да си вземе цепеница за 1300 и да я изкарва че била върха на сладоледа за спалня. За тея пари какъв японец 2у може да се бодне ... тая кутия за хляб zm , която даже и дизайн няма ще я отнесе като куцо пиле домат. И аз спирам с оффтопика.
Нещата са доста по-различни от драсканиците в темата. Когато помещението е темперирано на 21°C, машината включва около 3 пъти за час и въобще не върти на 700W. Започва от около 2,2А / 2,4А и бързо сваля на 1,6А. Важна е настройката на скоростта на турбината и огроничаването на компресора в топлото. Който не знае и не може, да заложи на дайсейкай 8, с него е по-просто. Ама няма седмици у нас.