Отговор: Отзиви за Mitsubishi MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE
Нищо лично , но все пак сте жена , а ние обикновено имаме разлики в желаната температура какви градуси ще желаете зимата? За сравнение на мен ми е добре на 23С а на жената 26С с климатик. На парно - 25С. Но има доста хора в този форум , на които им е "комфортно?!?" на 18-20С.
Ще топли без проблем помещението.
Не можах да се ориентирам на този климатик колко е минимума консумация при охлаждане и отопление. Единствено е разписано минимум на въздушен поток.
Разгледах service manual-a данните и не видях това, което ме интересува. nominal 0.580 / 0.485
Погледнах данните на един от монтираните климатици - ясно е написано 115/730/1350 W min/middle/max и всичко е ясно. Тук обаче не знам какво да очаквам :/
При мен замерени - на отопление 280-300 вата ,на охлаждане 120-140 вата .
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
При мен замерени - на отопление 280-300 вата ,на охлаждане 120-140 вата .
И аз на моя не съм виждал на отопление да слиза под 280 вата, най-много 260 вата да е слизал, на охлаждане не съм се взирал.
Със 35-ца топля 35 кв. м. хол, топло е, топло беше и при -15 градуса навън. Трета година машината служи без проблем. И защо съм доволен купихме още един такъв, както и един подобен модел. При мен МЕ-то е на първа или втора степен на вентилатора и буквално не се чува и усеща. Ауто режим никога не съм ползвал. Продължавам да съм убеден, че при Алекси нещо с монтажа е било пообъркано или случайно климатикът е имал дефект. Да чукна на дърво и трите ми МЕ работят безгрешно.
Алекси няма късмет с климатиците. Освен бръмчащото Мицубиши му се беше паднал и нетоплещ Панасоник.;)
Имах възможност да прегледам работата на този климатик при един приятел, който го има от 2 години.
Отварянето на клапите е безшумно, работи относително безшумено. Поддръжа 26 градуса в 15 кв стая с 10 см изолазия, панел при -10 външна темп.
Сега минусите - минимума на отопление за спалня/детска според мен не е добър, сравнявам го с моите климатици с 2 пъти по-ниски минимуми. При най-ниска степен на вентилатора се усеща потока. Проблемът е че в този ценови диапазон (около 2к) май само Toshiba RAS-10G2KVP-E като че ли ще свърши работа. Макар да е доста по-мощен за 13 кв детска в моя случай.
Той ми спомена и аз забелязах, че има пукане на пластмасите при пускане - леко но го има. Не съм наясно от къде идва това, но се съмнявам да е от монтажа.
Повдигам една леко прашасала тема, но понеже тази година монтирах в детската стая този модел MSZ-FH25VE, цел да поддържа 20 градуса при наличие на тръби от обща сградна инсталация, единственото нещо, което дразни и шуми е 3D i-see sensor. Докато се върти и сканира помещението действително издава макар и слаб, но дразнещ шум. Ако някой знае как се спира, моля нека сподели.
На дистанционното има едно гумено бутонче на най-долния ред, то си пише.Натиска се с остър предмет.Нямаш ли инструкция за машината.
Оттам се изключва само сензорът, главата продължава да се върти... Намерих начин, разпределението на потока трябва да се позиционира ръчно.
не е паднало под нулата ,за това нямаш други шумове да те дразнят :))
Така е, но онова чудо скърца непрекъснато!..