Каква е разликата между двете хевита?
Спрал съм се на двата модела климатици за спалня и всекидневна. Много не им разбирам на моделите на мицубиши и затова питам. Удачен ли е избора ми на този http://**********************/klimatik/mitsubishi-heavy-srk-/-src-20-zmx-s-1164.html# климатик за южна изолирана спалня 14 кв.?
И този https://*********/hiperinvertoren-klimatik-mitsubishi-electric-msz-fh25vemuz-fh25ve-9000-btu-klas-a.html
за всекидневна 23-24 кв. също изолирана.
Гледам, че и двата са девятки и не разбирам защо на единия му дават по голяма квадратура да покрива. Не разбирам много, но ми се иска да взема нещо хубаво и икономично. Дали е правилен избора ми?
Отговор: Каква е разликата между двете хевита?
По какво разбра, че и 2-та са 9-ки?
В случая няма значение дали 9-ки и тн.
Виж им номиналната мощност и сметни при определена минусова температура/-15°С/дали ще ти покриват топлозагубите.
Максималната нека ти остане в резерв за по- ниски температури.
Автора на темата да си оправи заглавието. Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems и Mitsubishi Electric са две различни фирми. Общото между двете ,че са създадени от Mitsubishi Heavy Industries.
Добре де,момчето написа,че не му е ясна материята.
По-скоро се интересува от мощността на климатиците при определени температури,за да не стои на студено.
@yanko78: За спалнята вземи MHI 20ZS-S. При нашите има монтирано отскоро едно в 13кв панелена стая, която слънце не я огрява и за 12 дни е изгорил 22KW постоянно пуснат на 22 градуса. В спалня температурите не са като във всекидневна, така че и със 7-ца минаваш.
Първия е 7ца и е модел на Митсубиши Хеви. Имам същия модел и го препоръчвам. За вашето помещение ще пее.
Втория модел е 9ка и е модел на Митсубиши Електрик - отделна компания.
Аз лично бих гледал 12/35 за хол с вашата квадратура. Не гледайте, какво препоръчват търговците, а минимал, номинал и максимум на компресора. Колкото по-висок е максимала от номинала, толкова по-добре.
Тук много коментари, но полезна информация липсва. Само плява и заяждане.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Viking72
В случая няма значение дали 9-ки и тн.
Виж им номиналната мощност и сметни при определена минусова температура/-15°С/дали ще ти покриват топлозагубите.
Максималната нека ти остане в резерв за по- ниски температури.
А защо трябва за може да покрива загубите при -15°С? Това намирам лично за глупаво и пряко свързано с комфорта. Такова нещо могат само машини от висок клас, в изолирани /санирани/ сгради. Това не е нормална температура за нашите геогравски ширини, за дълга част от денонощието.
Благодаря за последните отговори които наистина отговарят на въпросите ми. Не съм обърнал внимание, че има хеви и електрик. Гледах основно, че и на двата копа е над 5 и ги дават хиперинвертори. Да приемем, че 7-цата електрик отива в спалнята, за хола в крайна сметка хевито което го дават за 25 кв. ок ли е и ако не какво да е за хола?
Нещо ги обърка... 7-цата Heavy е за спалнята, Електрика за хола, но 35-ца. Друг вариант за хола е Fujitsu 12LTC
Стига бе, 35-ица, 25-ицата си е точно, стига презапасяване.Аз топля 20 и отгоре с Хитачи, дето е на половина на 25 МЕ.Пуснете ги тези машини да си покажат възможностите, стига скопяване.
И аз мисля че 25 на електрика ще се справи.
В спалнята 20кв работи само на тих режим и не я усеща.
Важна е и изолацията !