Чести дефрости на нов SRK/SRC 25 ZS-S
Здравейте, днес ми монтираха въпросният климатик. Намирам се в София. Монтажниците го пуснаха за тест, духаше хладно ( малко над телесната ми температура, не е мерено с термометър, но смятам, че е около 40-45градуса ) и момчетата казаха, че е перфектен и си тръгнаха. Държа го на 23 градуса и втора степен на вентилатора ( Low ). От около час и половина съм в нас и забелязах, че започна да прави много чести дефрости. В 18:28 направи дефрост, преди това в 17:58 и в 17:02. Сега го дебна да видя кога пак ще го направи. Питата излизах да я гледам и не ми изглеждаше да е заскрежена, може би съвсем леко.
Моля някой за съвет, дали това е нормално.
П.С. Тъкмо пуснах темата и в 18:58 - дефрост а питата е чиста ?!
Тръбният път ми е 3м. Дълго спорихме аз исках 5 те щяха да слагат 2. В крайна сметка може и 2 да са сложили. Помещението е малко около 11 кв. метра.
Да не би пък да прави on/off цикли?
Отговор: Чести дефрости на нов SRK/SRC 25 ZS-S
Ако размразява трябва да му мига лампичката , според мен е он-офф. Тези машини рядко дефростват. Имам стария модел 20зм-с в подобна стая и бичи он-офф до -5 градуса след и работи с часове със заскрежена пита без да размразява.
Има нещо гнило, моите днес не са правили дефрост. Както е казал колегата над мен ако затваря клапите, не духа, но свети зелено, значи просто изключва, при дефрост мига зелено. В 11 квадрата стая все така ще бачка, пробвай за тест да отвориш към коридора.
...или прозореца за по сигурно...:)
20-ската май щеше да е малко по-добре, но в тези 11 квадрата и тя сигурно щеше да е он/офф.
До -5гр. On/Off? Ужас!:scared:
Какво да кажат тези с до -10° on/off ...
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
Неа се плашиш. При мен Нео-то работи така до -15. По-надолу конвенционалката заработва като инвертор.:))
Цитат:
milanov
Те могат да се топлят от вентилатора на PC-то, не им трябва климатик.
Хевито си навърта прилични киловати и въпреки това си е вкл./изкл . Не е да кажеш от долу бухат кюмбето. Не става с вентилатора на PC.:)
То не смее да седи в Off, ще кажеш, че не работи и само загуби индексира.
Така си е направен, трябва да изключи за 3..5мин. Новите модели май в това отношение малко са ги пооправили.
ей до това води седенето по цял ден в setcombg:lol:,сега в замяна за тия "полезни" савети... които сте му дали на човека,си му върнете парите за климатика,и му купете поне една духалка да не умре от студ,а и щях да забравя,да си му платите и тока,та другия път пак на някой... такъв сиромах му давайте акъли...,послеслов--как пък толкова един ъкалия от вас... не се намери да каже на човека в тая черупка има няма чисти 25 кубика като сложим и мебелировката вътре(щото и тя си заема доста пространство),да напъха вътре 45 кубиков климатик:laugh:,не он оф ами платена отпуска ще си вземе климатика:)):-memnon----следва изтриване на коментара от админа щото бил "не" четлив и пълен с пунктуални грешки:lol:,така че четете бързо щото няма време:))
Пробвах да чета бързо, но не можах. Явно ми куца четенето, а на теб писането!
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Цитат:
павлов
ей до това води седенето по цял ден в setcombg:lol:,сега в замяна за тия "полезни" савети... които сте му дали на човека,си му върнете парите за климатика,и му купете поне една духалка да не умре от студ,а и щях да забравя,да си му платите и тока,та другия път пак на някой... такъв сиромах му давайте акъли...,послеслов--как пък толкова един ъкалия от вас... не се намери да каже на човека в тая черупка има няма чисти 25 кубика като сложим и мебелировката вътре(щото и тя си заема доста пространство),да напъха вътре 45 кубиков климатик:laugh:,не он оф ами платена отпуска ще си вземе климатика:)):-memnon----следва изтриване на коментара от админа щото бил "не" четлив и пълен с пунктуални грешки:lol:,така че четете бързо щото няма време:))
Споко. Екстра си е климатика. В 11кв.м. какво да сложи все ще е on/off. А и тука се шегуваме,:) не е чак такава драма този on/off.