Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
Цитат:
Първоначално публикувано от
raptor1987
Има, задържаш бутона за включване и изключване на вътрешното тяло, не на дистанционното, мисля че беше за 30 секунди и ще избибка 3 пъти.И ще спре да гони + 2 градуса.
Трябва да го пробвам
Изпратено от моят SM-A705FN с помощта на Tapatalk
От около месец имам SRK20ZS-W и последните седмици, откакто захладня се получава нещо много дразнещо поне за мен.
При ON в режим отопление, зададена температура - 20 гр., вентилатора на AUTO се чува едно припукване, по време на целия режим на горе долу равни интервали. Също така мисля, че отвреме на време се чува и при OFF режим. Тези ми наблюдения са след няколко събуждания през нощта...
Емперично установих, че при увеличение на степента на вентилатора, тези припуквания намаляват или изчезват. Но пък поради по-силната струя и също никак не е комфортно за спане.
Чета темата и се чудя дали става въпрос за коментираната втулка в предишните мнения или може да е нещо друго.
Всъщност дойде техник от фирмата, която ми монтира климатика и след като прегледа вътрешното тяло и чу припукванията, неговото заключение беше, че пука пластмасата при нагряване и трябва да свикна с това...
Аз не останах много доволен от отговора, та искам да попитам дали някой друг собственик на тази машина наблюдава нещо подобно?
Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
Може да не е защипала някоя от щипките на вътрешното. Може и да има някакво усукване. Пукане и втулка са две несъвместими понятия. За този модел и компресорът да гръмне, пак ще каже някой, че втулката е виновна...
Аз затова питам, защото не съм наясно и не разбирам много :)
Момчето, което дойде уж провери дали е добре поставено вътрешното тяло и уж беше ОК.
А има ли начин, по който мога да установя сам, откъде се получава това пукане?
Като се разтрака втулката припукванията няма да дразнят толкова много.
Аз като чета форума понякога имам усещането че става въпрос за други модели в темите.
Към питащия : този техник поне да му беше свалил панела и да го постави обратно щеше да бъде по-полезен с посещението. Става за 5 мин. ама пустия му мързел ... по лесно е да ти каже че трябва да свикнеш.
Като почне да пъшка през нощта хич няма да ти е до това пукане :)
Цитат:
Alexi
Като почне да пъшка през нощта хич няма да ти е до това пукане :)
ZS не пъшкат, както и ZSX. Това е отстранено при новите модели.
Разбрах, но днес като се прибрах ново 20 :)
При пуснат аспиратор, който е в съседна стая, климатикът започва да издава звук като от капане и се чува едно бучене от движение на въздух.
Изключих климатика от тока и тази комбинация не спря. При изключен аспиратор - спира.
Явно става някакъв вакуум, но те не са в една стая, аспиратора е вързан към въздуховода на блока, а климатика е на външна стена...
В помещението с аспиратора има друг климатик (Nocria, купуван през 2013) и никога не съм имал подобен проблем.
Единственото обяснение, което ми хрумва е, че може дупката, през която минават тръбите на климатика, да не е уплътнена добре :)
Лично аз много се учудих.
Първо, дупката в стената не е уплътнена добре. Второ, конструкцията на дограмите / жилището не е пригодена за ползване на аспиратор или печка с горивна камера.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Цитат:
Plam3n
Единственото обяснение, което ми хрумва е, че може дупката, през която минават тръбите на климатика, да не е уплътнена добре :)
Да, има един гаден кондензен маркуч, който възпрепятства доброто уплътняване...
Цитат:
Kasap
Да, има един гаден кондензен маркуч, който възпрепятства доброто уплътняване...
Особено в стая с подналягане. ;)
Цитат:
Plam3n
От около месец имам SRK20ZS-W и последните седмици, откакто захладня се получава нещо много дразнещо поне за мен.
При ON в режим отопление, зададена температура - 20 гр., вентилатора на AUTO се чува едно припукване, по време на целия режим на горе долу равни интервали. Също така мисля, че отвреме на време се чува и при OFF режим. Тези ми наблюдения са след няколко събуждания през нощта...
Емперично установих, че при увеличение на степента на вентилатора, тези припуквания намаляват или изчезват. Но пък поради по-силната струя и също никак не е комфортно за спане.
Чета темата и се чудя дали става въпрос за коментираната втулка в предишните мнения или може да е нещо друго.
Всъщност дойде техник от фирмата, която ми монтира климатика и след като прегледа вътрешното тяло и чу припукванията, неговото заключение беше, че пука пластмасата при нагряване и трябва да свикна с това...
Аз не останах много доволен от отговора, та искам да попитам дали някой друг собственик на тази машина наблюдава нещо подобно?
Не си сам в неравната борба.Аз вече съм на прага на рекламацията след две сваляния и разглабяния.
Градусите и позицията на струята са без значение, това вече си го установил, както че го прави в off режим и дори известно време след като го изключиш.
Под коя степен на вентилатора започва да пука ?
Колко метра ти е тръбния път?
И с рекламация няма да се оправи.
При мен не пука грам. Не че си нямам други проблеми.
Ако тялото е напънато (монтирано на крива стена) се наблючава пукане на пластмасите, но няма тракане на втулката. :)
И обратното естествено.
Колкото по-бързо е изстиването на тялото, толкова по-Силно е пукането. Съответно в нетемперирани стаи или в стаи с големи топлозагуби, пукането е по-изразително.
Най е кофти комбинацията крива стена и големи топлозагуби (нетемперирани стаи)
МЕ-то ми във всекидневната се пробва да припуква съвсем слабо, само когато стаята се охлади яко при проветрение. То обаче е монтирано на леко крива стена.
Ако го изключвам сутрин като тръгваме на работа и го пускам вечер като се приберем(както вероятно правите вие) пукане сигурно ще има.
Най добре ОН 24/7.