-
Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
Един ден кат сгъне MHI 35ZS-W, купувам и слагам MHI 20SZX в хола 22 кв, белкам се разбачка като инвертор, нит ма инетересува разход, дефрости,онноффи, само да си върше работата, и да не ме предава във студ и пек.точка.
-
Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
Цитат:
Първоначално публикувано от
fantoms
Пукането не е от решетката. Вътре от климатика е.
Ако са монтирани гумени тампони на външното може от това да се чува този ламаринен звук.Преди 2 седмици на моя 35SRC ZS-W му сложих тампони,при което при работа на около 230-260 вата се получаваше метален звук все едно нещо стърже някъде.Махнат тампоните и звука изчезна.
-
Цитат:
fantoms
Най-притеснителното е, че при температури под нулата когато включи компресора и след малко започва едно силно пукане от външното тяло. Не знам дали е от топлообменника или не, но е доста притеснително. Някой чувал ли е нещо подобно?
Ако това пукане е веднаха след ON и после изчезва(10-15 сек) - това е от насъбралия се лед в долната част на топлообменника
При мен го има при влажност и дефрости , при суха студ или при топло време го няма
-
Здревейте.Днес ми монтираха Митсубиши 12 Премиум от Зора.Направи ми впечетление,че ми сложиха захранващ кабел 1мм2.Казах им ,че искам 1.5 мм2.Не можело ,такъв кабел включвал монтажа.Попитах ги дали вакумират системата с вакум помпа.Казаха ,че било задължително.Но не ги видях да я използват.Мисля ,че го направиха на ръка,като изпуснаха фреон.Иначе климатика работи и духа топло.
-
Нищо ново...пак си купете от тях...
-
Цитат:
naiden
Здревейте.Днес ми монтираха Митсубиши 12 Премиум от Зора.Направи ми впечетление,че ми сложиха захранващ кабел 1мм2.Казах им ,че искам 1.5 мм2.Не можело ,такъв кабел включвал монтажа.Попитах ги дали вакумират системата с вакум помпа.Казаха ,че било задължително.Но не ги видях да я използват.Мисля ,че го направиха на ръка,като изпуснаха фреон.Иначе климатика работи и духа топло.
Не мога да разбера как все още се купуват машини от големите вериги,особено такива който са по 2000 лв. и отгоре.Това което са направили при монтажа може да се окаже проблем след време.Толкова много фирми има в нашата страна който се занимавам само с продажба и монтаж на климатици ,а вие се набухте точно в Зората,който изпозлват външни фирми за монтаж и го претупват набързо.Ако аз съм дал 2200 в Зората за тази машина и ми направят такъв монтаж щях да ги изгоня на момента в който сте споменали за захранващия кабел.
-
хората се грижат за вас - с 1 квадрат кабел няма да вдига максималната си мощност и ще ви е по икономично .. а като фъснеш малко фреон освен че той намалява ,гони и злите духове във вас !
-
Обадих се предварително във въпросната фирма.ДЕ ДЕ КЛИМА ОТ ПЛОВДИВ.Питах ги всичко предварително,за кабел,вакумиране и т.н.Взех си половин почивен ден заради монтажа.Стоях до тях,утидох до другата стая за малко и хоп.Било вакумирано.Въобще не съм очаквал при положение ,че носиха вакум помпа и казаха ,че ще вакумират.Обадих се на управителя, който взе да мрънка по телефона.Говорих и с управителя на Зора.Утре щял да ми отговори.Ще видим
-
Цитат:
naiden
Обадих се предварително във въпросната фирма.ДЕ ДЕ КЛИМА ОТ ПЛОВДИВ.Питах ги всичко предварително,за кабел,вакумиране и т.н.Взех си половин почивен ден заради монтажа.Стоях до тях,утидох до другата стая за малко и хоп.Било вакумирано.Въобще не съм очаквал при положение ,че носиха вакум помпа и казаха ,че ще вакумират.Обадих се на управителя, който взе да мрънка по телефона.Говорих и с управителя на Зора.Утре щял да ми отговори.Ще видим
По добре потърси качествена фирма която да преправи монтажа.В Пловдив има доста хора който си разбират от работата.
-
Дано не е поредната съсипана машина. Не знам, ако ги повикаш повторно, дали няма да оплескат нещата още повече.
-
Ще ги викна да сменят кабела.Едва ли ще могат да го вакумират повторно.
-
Цитат:
naiden
Ще ги викна да сменят кабела.Едва ли ще могат да го вакумират повторно.
и да не го сменят не е проблем, 1 кв.мм спокойно издържа на 2000 вата натоварване...
https://www.cablecommerce.bg/kabelen-kalkulator/
-
Здравейте, удължих тръбния път на SRK20zs-w от 9 м. на 15 м. Според мануала е зареден 620 г. до 15 м. След събиране във външното тяло и развиване на гайките излезе малко или е било вакуум, незнам. Ако допълня 100 гр, а примерно е загубил 10 г. ще го преживее ли :)
-
защо пък точно 100 грама .. я му сипи на око :-memnon
-
Цитат:
Alexi
защо пък точно 100 грама .. я му сипи на око :-memnon
Защото в доста ръководства пише 20гр/м. Както и да е, вече добавих 150 гр. Работи добре