-
Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
Здравейте, нов съм тук и идвам от Сърбия
Регистрирах се, защото видях, че много хора тук използват Mitsubishi H.I за отопление, а тук почти никой не го прави за съжаление. Тук много хора се топлят с Fujitsu и после китайските Gree, Midea, Hisense и т.н
В момента използвам Gree Muse 12 в 20m2 и бих искал да го заменя с SRK35ZS-W. 20м2 са без изолация и проблема на Gree е че не пада под 500w... при +10c и повече свети/гаси
Сега моите въпроси относно SRK35ZS-W
Четох много за размразяването на всеки 35 минути, това е веднага след като падне под 0 градуса? Или това са така наречените контролни размразявания на чисто външно тяло? Мислех, че MHI влиза в режим на размразяване само след като стане напълно бял.
Какво ще кажете за 3-те дупки на дъното? Замръзват ли бързо? Това най-много ме притеснява, защото Gree има нагревател...
Също така прочетох много за функцията за включване/изключване на моделите SRK. При каква температура се включва/изключва? Искам да кажа, че ако загрея до 23c, ще работи ли веднага щом сензорът достигне 23,5c? или на 25c?
И пак ли са същите проблеми с пушките, тракане?
Зимата тук е как да кажа, понякога може да е много студено, но последните няколко години бяха доста меки, тази зима беше точно 2-3 дни до -12c през нощта
максимум. 10-15 дни с температури под 0 градуса
Ето снимка как работи моят Gree Muse при външна температура +10c, защото за съжаление не пада под 500w
https://www.directupload.eu/file/d/8...au9bng_png.htm
Аз затова си търся друг климат и фаворит ми е SRK35 и 35 само защото нямам изолация
много благодаря предварително
и съжалявам за моя български, използвам Google Translate ;-)
-
Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
Аз като лаик в тази област мога да кажа, че само от изчетенето тук във форума съм препоръчал модела на няколко човека и недоволни няма :cool: Ако някой от разбиращите и/или притежаващите модела има желание, нека се включи с подробностите, които ви интересуват.
-
Дефрост на 35 минути ми се струва нереално, говоря за изправна машина. Под -5 има контролен дефрост на 10 он-оф цикъла.
Модела е тих и топлещ, не се водете по масовите писаници по форумите.
-
Мойте наблюдения са че ,климатика е много тих и много топлещ.Незабележим в работата си.Все още не ми е дошла сметката за пълен месец защоти го сложих към 12 март.Ще видим колко е икономичен.За надежност,времето ще покаже.хола ми е 21 м2 с външна изолация.
-
Вуйчо ми се топли със SRK35ZS-W вече втора или трета година.
Държи го постянно на 23 градуса и е много доволен от към разход на ток и от към комфорт.
Отоплява помещение от 20м2, в неизолирана къща в Смолян (за колегата от Сърбия, това е планински град в Родопа планина).
-
Здравейте, приятели! От миналата година притежавам Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZSX-W и тази година реших да му сложа WI FI модул. Днес монтираха WF-RAC и започнаха драмите....НЕ успявам да го вържа с приложението да регистрирам климатика в приложението. Изпълних всички стъпки, връзвам айфона с модула, после чрез приложението и вързан към модула намира климатика и като дойде момента с въвеждането на името и паролата на мрежата - ГРЕДА. Името и паролата са верни, защото ги пробвах със сто други устройства. Изключих 5Ghz опцията на рутъра и го оставих САМО с 2,4 - отново не ще. Моля помагайте ако сте имали подобни проблеми, Няква настройка на айфона или на рутъра ли....Благодаря предварително
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
batmile
Здравейте, приятели! От миналата година притежавам Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZSX-W и тази година реших да му сложа WI FI модул. Днес монтираха WF-RAC и започнаха драмите....НЕ успявам да го вържа с приложението да регистрирам климатика в приложението. Изпълних всички стъпки, връзвам айфона с модула, после чрез приложението и вързан към модула намира климатика и като дойде момента с въвеждането на името и паролата на мрежата - ГРЕДА. Името и паролата са верни, защото ги пробвах със сто други устройства. Изключих 5Ghz опцията на рутъра и го оставих САМО с 2,4 - отново не ще. Моля помагайте ако сте имали подобни проблеми, Няква настройка на айфона или на рутъра ли....Благодаря предварително
Пробвай да си изтриеш регистрацията,и повтори целия процес отначало.Не би трябвало да имаш проблем.
-
Цитат:
batmile
Привет! Имах подобен проблем. Пробвах няколко пъти след ресет на модула и стана.
-
Привет на всички. Вече от половин година съм собственик 20zs w по препоръка на форума. Засега няма тракания от турбини и излишни шумове. Изчетох доста от коментарите и видях, че повечето му ползватели са недоволни от високия минимум. В момента на охлаждане климатика работи на 130-150 вата. Което ме насочва към мисълта, че просто MHI залагат повече на комфорта отколкото на икономията по време на отопление. А определено зимата в помещението беше изключително комфортно. Особено на 3д режима. Та според мен за тези пари машината оправдава парите си. Остана да видим надеждността през годините. И благодаря на господата от форума, че ме насочиха към този модел и марка!
-
Здравейте, миналото лято ни монтираха SRK35ZS в хола и тогава още ми се стори, че наклона на тръбите не е достатъчно голям. Забелязвам доста вдига влажността в стаята в режим охлаждане над 60%. Предполагам може да се дължи на калпав монтаж. От вчера го включих в режим dry. Като влажността естествено влезе в норми. Но искам да попитам хората, които са на ти с климатиците добре ли е климатика да се държи цяло лято в този режим и как би се отразило това на консумацията на ел енергия. Четох опътването, но там не е описано нищо. Какво бихте ме посъветвали?Благодаря предварително.
-
Има потребители на форума, които си държат машините на режим dry цяло лято и споделят, че комфорта е по-голям (аз още не съм пробвал да ги държа на dry). А относно консумацията, не ми се вярва тя да е по-висока, отколкото на режим cool.
-
За мен също комфорта сякаш е по-голям, тъй като в режим охлаждане често влизаше в он оф и имаше доста повече шумове. Благодаря за отговора.
-
3 Прикачен файл(ове)
Цитат:
neraida
Здравейте, миналото лято ни монтираха SRK35ZS в хола и тогава още ми се стори, че наклона на тръбите не е достатъчно голям. Забелязвам доста вдига влажността в стаята в режим охлаждане над 60%. Предполагам може да се дължи на калпав монтаж. От вчера го включих в режим dry. Като влажността естествено влезе в норми. Но искам да попитам хората, които са на ти с климатиците добре ли е климатика да се държи цяло лято в този режим и как би се отразило това на консумацията на ел енергия. Четох опътването, но там не е описано нищо. Какво бихте ме посъветвали?Благодаря предварително.
Ето нивата на относителна влажност при мен. Два климатика - 12ка KGTE в хол+кухня и 20ZSX в спалня+коридор+баня
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42861&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42862&stc=1
Нямаш проблем, колега! Най-вероятно машината работи на или около минимума си през повечето време, както е при мен, оттам и влагата във въздуха не кондензира толкова, както при по-високи обороти на компресора.
-
1 Прикачен файл(ове)
Да видим са криви ли са новите турбини или стените са криви.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42879&stc=1
-
Смених турбината и втулката, и цъкането изчезна, а до последно си цъкаше постоянно, без оглед режима и скоростта.
Огледах навсякъде(корпус, вана, турбина), но никъде нямаше следи да е трила някъде.
А сега де :confused: