Хубава дискусия се е заформила, но да припомня нещо. Един такъв нагревател трябва да работи превантивно. Ако веднъж се образува лед, нагревателя е безпомощен. Топи леда на няколко милиметра от него и до там.
Преглед за печат
Хубава дискусия се е заформила, но да припомня нещо. Един такъв нагревател трябва да работи превантивно. Ако веднъж се образува лед, нагревателя е безпомощен. Топи леда на няколко милиметра от него и до там.
Мега, с човек, който е навътре в материята, е тестван еднокиловатов нагревател за подово отопление, работещ само по време на дефроста и още 5 - до 8 минути след него. Преминава на 2 ката през целия тръбен път и олука, докъдето стигне. Не стапя pvc тръбите. Винаги има светъл отвор за оттичане на водата. За мен, тези нагреватели по снимките са пунтамара, напълно нефункционални, с извинение.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Помислих, че е нещо специално.
Такъв таймер (механичен) имам чисто нов.
Понеделник ще направя каквото реша.
Мисля за някакъв "мокър" датчик, който след като бъде залят от водата от дефроста да включи нагревателя и след оставане на сухо, да го изключи.
Имате ли идея (може и друга), как това да стане?
Ами днес слънчо се показа за малко преди обяд. После се скри в мъглата и повече не се появи.
Вече съм затворил .
Ако се задържи така още ден два, къщурката ще започне да се охлажда.
Важното е, че откраднахме цял месец без никакво отопление.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=32603&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=32604&stc=1
И аз съм на мнение, че нагревателите с ниска мощност трябва да работят постоянно. Ще видя какво ще се случи в студовете. и ако се наложи, копчето на ОН постоянно.
Додо, и аз си мислех за този вариант с по-мощен нагревател и работа по време на деврост и 5мин. след. Ама не е късно. Живот и здраве.... зими много :)Цитат:
Мега, с човек, който е навътре в материята, е тестван еднокиловатов нагревател за подово отопление, работещ само по време на дефроста и още 5 - до 8 минути след него. Преминава на 2 ката през целия тръбен път и олука, докъдето стигне. Не стапя pvc тръбите. Винаги има светъл отвор за оттичане на водата. За мен, тези нагреватели по снимките са пунтамара, напълно нефункционални, с извинение.
Това за пунтамарата не е така ако работят постоянно. Гледам при нордик моделите на различните марки, нагревателите са все по 60-150W а не по Киловат.
Jack Krauser, благодаря. Ще Ви послушам, а и както казва Работа за 10 минути ми е.
Достъпът до ключето ще е много лесен.
Мимоджеф, замръзват олуците надолу с късите нагреватели. На някои места е проблем.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Додо, по-горе обсъждат тавите на машините и как да не трупат лед в тежки условия. Улуците са друга тема.
Здравейте,
от скоро ползвам Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W, моля за мение на какъв режим /Auto, 3D или Ulo, Lo, Med & Hi/ е най-добре да работи климатика при постоянна температура от 25-26 градуса и когато през деня помещението не се обитава примерно при 21-22 градуса какъв е най подходащия режим премирно Еconomy.
Auto режима на турбината е много адекватен и поддържа заданието точно, независимо от външните температури, като работи много адекватно и се мени, според нуждите. Отделно, че си сваля и до най-ниската степен (ulo). Моят например от 2 дни работи денонощно на степен ulo и степен между ulo и low, а е на автоматична турбина. 3D auto разпределя добре потока, навсякъде в помещението, но мести клапите постоянно, а и духа на места, на които аз не желая. Така че, аз лично не го ползвам. Смисъл от Еко функции и т.н. аз не намирам, ако искате-задайте си му по-ниска температура. Машината и без това, бих казал е доста ефективна. Ако в режим Ауто на турбината, Ви се стори, че е по-шумен (в което силно се съмнявам), когато застудее по-сериозно (под 0-та), може да пробвате с някоя по-ниска, от фиксираните степени, дебитът и без това е голям. Аз така държа само 60-ката, под 0гр., защото тя започва да работи и на степен над Low и ми идва шумна. Въпреки това смогва на 2-ра степен без проблем, дори до -15, като разходът на ел. енергия е повече от задоволителен.
Благодаря Ви за информацията.
В момента съм на режим Auto без чертички върши много добра работа, но все пак времето е доста хубаво. Като пусна на режим 3D auto става още по топло и наистина разпръсква топлината на всякъде /недостатък е че леко вее завесите на прозорците/. Ако ползвам на Auto с една или две чертички Ulo или Lo, може би ще е по-добре спрямо 3D auto.
Та както обещах няколко страници назад да споделя консумацията на SRK35ZSX-W.
От 01.11 до 30.11 климатика е включен и оставен денонощно на 23 градуса. (3 дни не е работил, което си беше грешка щото после доволно навакса).
При температури от порядъка на 4-13 градуса минимума е 130-150 (видях го и на по ниско да слиза, но реално за много кратко и не топлеше)
При под 4 градуса се мотае 240-260 градуса минимум и така си седи часове наред (да не кажа с дни)
Няма да пиша за температури над 15 градуса, защото стаята е южна, климатика тогава през целия ден не работи и информацията може да не е много вярна (развърта до 350-400-500 вата спира след малко и така).
За целия месец климатика е изразходил 120кв, което за мен е супер
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=32740&stc=1
Искам да ви попитам за дефроста при този климатик. За целия месец съм го хванал да прави дефрост 2 пъти (сигурно е правил повече аз толкова го хванах) обаче когато започне дефроста вътре направо си духа студено. Осезаемо стаята се охлажда. Правя сравнение с хитачитата, които имам. При тях дефроста си е доста начесто в студено време, но въпреки, че те са ми в спалните помещения грам не се усеща да духат студено както МХИ-то. При вас така ли е?
Духа ви хладно, защото е по нужда и има да свърши много работа, докато Хитаците правят доста ненужни такива и за това не се проявява по този начин. Казвам го от опит, дори 60-ката, когато ми е дефроствала на он/офф цикли, на чиста пита, също не духа студено и трае 2-3минути. Но когато има да чисти питата, си изкарва дори ледена мъгла понякога. Топлообменникът е огромен, триредов, като в задния си край е дори 4 редов и върши много работа, сиреч охлажда яко, по време на дефрост.
Забелязал съм, че 60-ката развърта доста при дефрост, до към 1500W, но въпреки това си отнема време, докато изчисти хубаво топлообменника. А и той си е голям и двуредов, не се чисти така лесно, особено като се има в предвид, че обикновено дефростът е само при крайна нужда, когато е побелял на снежен човек. Така че няма как, "козата си сака пръч". :)
П.п. Не се изразих правилно, като написах "духа", защото турбината спира. Въпреки, че клапите са максимално нагоре, студеното се "стича".
Като се освободя, след някой ден и клип ще кача.
При мен на дефрост (заскрежено външно тяло) стигна 1200W и това е най-високото показание засечено от уреда за месеца