Имам климатик ME GE35VA, който е на 8 години и днес сутринта температурата на вън беше между 1 и 2 градуса. Вътре в стаята бе 19,5 градуса, при което реших да пусна климатика на отопление на 31 градуса, а турбината на вътрешното тяло е пуснах да върти на max (последна степен на климатика се равнява на 4-та чертичка на дистанционното). Направих измерване в реално време на консумираната електроенергия от климатика и изходящата температура от вътрешното тяло. Климата най-много го докара до 52 градуса на изходящата струя и консумация от 1270W. Тормозих така машината около 30 минути и преустанових теста. При тези обстоятелства по външната пита не се натрупа и грам скреж. При тези данни според Вас необходимо ли е да викам майстори да гледат налягания и да мерят токове? Питам защото 8 години тази машина освен основно почистване на вътрешно и външно тяло друго не е правено. По спомен си мисля, че при около -4 градуса съм правил същият тест и температурата достигна до към 52 градуса, а консумацията стигна до 1550 Вата. Та до колко W или (А) ток трябва да се развърти този климатик? Амперите ги меря на уредчето, с което следа консумацията на климатика. Определено днес софтуера трябва да е ограничил компресора при достигане на температурата на изходящия поток от 52 градуса на вътрешното тяло.