Отговор: MHI SRK35ZS -W / SRK25ZS - W PREMIUM Не достигат температура???
Здравейте,
И аз имам подобно питане като автора.
При мен проблема е, че поради незнание преоразмерих машината и е в постоянен он-офф - SRK35ZS-W.
При зададени 26 градуса не съм видял повече от 23-4 в стаята. Пробвах със задържане на бутона на вътрешното тяло, но не усетих разлика.
Ще се радвам на някакъв съвет, защото жената се мръщи.
Спалнята е 16кв.м, 43.2 куб.м тухла с външна изолация (8см), троен стъклопакет и изолирани тавани, югозападно изложение.
В хола съм с 50-ка, при нея няма он-офф и поддържа температурата около градус под зададената.
Edit:
Това е първи отоплителен сезон на машините. Монтирах ги лятото.
”Вълшебен коридор” нямаш ли?
При тея условия - квадратура, изолация, дограма (и мрънкане :) ) - най-добре помоли фирмата
която ти го е сложила да ти го сменят с 20ска/седмица.
Съседното помещение е хол, а там се вихри 50-ката.
Цял ден го бях оставил изключен. Включих го към 17 на 26 градуса ауто и до сега не съм забелязал офф, но пък струята не е особено топла.
Ще го проследя как ще се държи при по-ниски температури и ще решавам.
Лошото е, че от фирмата твърдяха, че това е идеалния вариант за помещението, но тогава не четях форума. :)
Дори 20- ката ще е голяма в тая изолирана стая, но ще е в пъти по- добре от настоящата машина, която е за двойно по- голямо помещение. Предполагам, че са го забили на 10 см. от тавана, което допринася допълнително за неадекватната работа. МХИ е хубаво да се монтират на поне 20 см. от тавана. При тях изходящият въздух винаги е много топъл, бързо прави "джоб" и се лъже датчика. Колкото е по- близо до тавана, толкова по- зле.
20-ката и 35-цата са с много близки минимуми. Да се търси проблема другаде. Позиция на клапите, степен на вентилатор, място на вътрешното тяло. Аз бих започнал с по-висока степен на вентилатора, когато не сте вкъщи, дори като сте, стига да не е некомфортно.