Питане относно работата на MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRF50ZSX-W/SRC-50ZSX-W2
Цитат:
Първоначално публикувано от
pecolt
По принцип искам в стаята да е около 25гр. Стаята е с ПВЦ дограма(на около 15 години), фибран и гипскартон отгоре. Същота така съм го мислил и да отварям вратата да се топли кухня около 10кв.м. която е насреща през малък коридор от около 1м. дълъг.
Няма да изключва, на 90% съм сигурен. Над 17гр. 50-ката и 60-ката са отвратителни на отопление, аз моята не я изтрайвам. Вдига се дори степента на турбината автоматично с 2 степени нагоре. Описано е в сервизното ръководство. Става хем много шумен, хем хвърля яко жега, напълно ненужно. Паднат ли температурите под 11-12гр. няма да си познаете климатика. Коренно различна работа. На -15 работи в пъти по-комфортно, отколкото на +17.
Отговор: Питане относно работата на MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRF50ZSX-W/SRC-50ZSX-W2
Цитат:
pecolt
...
Компромис от гледна точка на кое според теб топлина, икономичност или комфорт?
Според специалистите и информираните потребители, компромисът е и с трите изброени по-горе параметъра:
- неадекватно отопление през студените месеци;
- неикономична работа, поради проблем със саморегулирането на машината;
- липса на комфорт, поради силни ветрове и лошо поддържане на заданието (работи като преоразмерен конвенционален климатизатор).
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Цитат:
pecolt
Да и на мен ми направи впечатление, че е много шумен. Ами благодаря за окуражителните думи ще чакам да данат температурите и ще дам отзиви пак. Успех!
Описано е в сервизното, а и лично съм го наблюдавал многократно. Води се някаква защита. Първото покачване на минимума е от 13гр., като се качва и с една степен турбината, независимо на Ауто или ръчен режим е. На +17 минимумът се покачва още повече, както и степента на турбината. Пак Ви казвам, под 11-12гр. няма да си познаете машината. :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b94443dace.pnghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...70fc929d06.png
Отговор: Питане относно работата на MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRF50ZSX-W/SRC-50ZSX-W2
Цитат:
rosswen
Да, точно така последната диаграма показва точно това. Нормалната работа на климатика е под +11 гр. Мерси за изчерпателната информация!
Цитат:
pecolt
Да, точно така последната диаграма показва точно това. Нормалната работа на климатика е под +11 гр. Мерси за изчерпателната информация!
По точно казано между 0-11 градуса. Подобна картинка има и под нулата.
Реалният минимум на машината може да бъде постигнат в диапазона +4 до + 12гр. Под +4 има покачване, след това под -4, но то е минимално, спрямо това на +4. Принудителен форсаж на турбината няма. На задание 25гр. може да има някой офф в диапазона 0-4гр., а може и да няма. При малките машини от ZSX серията (20-35) тези покачвания са минимални. За това съм се наточил сериозно на една 35-ца, за наследник на 60-ката, като спрат модела от производство.
Цитат:
pecolt
Добре според теб каква сметка може да се очаква от този климатик за отопление на тази стая конкретно за месец. Желана температура през деня 24-25гр. През нощта около 22гр.
Моята 60-ка в най-студения месец прави около 70-80лв. сметка, в 45м2, без изолация на под и таван, голяма квадратура прозорци и без топлещи комшии отгоре/отдолу. Поддържам денонощно 23-25гр. Машината е много икономична, не го мисли. При мен дори е по-тегаво, че има много мъгли, а това мъчи доста климатиците.
Цитат:
rosswen
Моята 60-ка в най-студения месец прави около 70-80лв. сметка, в 45м2, без изолация на под и таван, голяма квадратура прозорци и без топлещи комшии отгоре/отдолу. Поддържам денонощно 23-25гр. Машината е много икономична, не го мисли. При мен дори е по-тегаво, че има много мъгли, а това мъчи доста климатиците.
Много ти благодаря за изчерпателните отговори. Първоначално малко се оздачих понеже имам и друго МЕ Зубадан и то работи по друг начин. Остава да сме живи и здрави и да се насаждаваме на топлина зимата с малки сметки за ток.:thumbsup:
МЕ духа предимно на себе си ,работейки 99% от времето на втора степен на турбината без значение от заданието на дистанционното ,може да има да догонва 2-3° няма проблем ,все някога ще се стоплиш ..
Цитат:
pecolt
Специално за ME Zubadan 12-ка в стая 15кв.м. …. За това реших отново да заложа на М.
Явно си фен на преоразмеряването. Между Мitsubishi Electric и Mitsubishi Heavy няма нищо общо.(е освен това “М” :wink: ).