Питане относно работата на MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRF50ZSX-W/SRC-50ZSX-W2
Здравейте, от седмица имам този модел подов климатик MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRF50ZSX-W/SRC-50ZSX-W2 .Сложен е в стая 26кв.м. Пуснах го на отопление за първи път и ми направи впечатление, че след като достигне желаната температура намаля оборотите и почва да духа хладен въздух което не е никак комфортно. Това нормално ли е? От миналата зима имам и този модел Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VEHZ ZUBADAN и при него като достигне температурата намаля оборотите като пак духа топло но съвсем леко. Благодаря!
Отговор: Питане относно работата на MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRF50ZSX-W/SRC-50ZSX-W2
Доста си го преоразмерил.
Отговор: Питане относно работата на MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRF50ZSX-W/SRC-50ZSX-W2
ако беше поровил из форума преди да го вземеш щеше да знаеш че подовия модел на МХИ има тоя проблем ,ще се наложи да свикваш с него
Мисълта беше да топли и друга стая която е насреща но вчера не отворих вратата към нея.
Питане относно работата на MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRF50ZSX-W/SRC-50ZSX-W2
50-ката е доста мощна за тази квадратура, времето навън е топло и машината изключва. Компресорът не работи, а турбината продължава да се върти с ниски ибороти, за това се усеща хлад. И при МЕ е същото, само че е високостенен и не се усеща. Като застудее и изстинат стените, най-вероятно машината ще престане да изключва. ZSX си вдигат минимума над +12гр. външна температура, поради което изключва по-често. Като задържу под +12гр. би трябвало всичко да се нормализира. Минимумът на машината е доста приличен, така че може и да спре да изключва. На какво задание го държите?
Цитат:
Първоначално публикувано от
pecolt
Мисълта беше да топли и друга стая която е насреща но вчера не отворих вратата към нея.
По-скоро липса на мисъл, според стандартите и комфорта. Нарича се компромис. Голям компромис.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Цитат:
pecolt
Бях му задал първо 29гр. после 30гр. но и при двата случая изключи след не повече от 10мин. работа.
Турбината на каква степен е? И през двете клапи ли духа? Има ли някакви предмети около машината?
Цитат:
pecolt
Турбината е на автоматично. Духа и от двете клапи, но когато достигне температурата долната я затваря и остава само горната.Отпред няма нищо свободно пространство на поне 2,5 метра от него.
Ако може качете снимка на разположението. Каква е външната температура в момента, приблизително?
Цитат:
pecolt
Ами вчера беше около 20гр. външна температура. Снимка мога да ти пратя някъде на e-mail, viber или нещо такова.
Над +13 машината си вдига минимума веднъж, над +17гр. втори път. Над 17гр. минимумът на 50-ката и 60-ката става страшно висок, над 700W, което е сигурно над 3kW топлоотдаване
Цитат:
rosswen
Над +13 машината си вдига минимума веднъж, над +17гр. втори път. Над 17гр. минимумът на 50-ката и 60-ката става страшно висок, над 700W, което е сигурно над 3kW топлоотдаване
Така като разбирам според теб няма нищо притеснително и машината ще топли зимата когато температурата стане под +10гр. навън без да духа този хладен въздух.
Цитат:
pecolt
Така като разбирам според теб няма нищо притеснително и машината ще топли зимата когато температурата стане под +10гр. навън без да духа този хладен въздух.
Според мен, под +12гр. няма да изключва изобщо. Каква температура гоните по принцип? Малко противоположно на останалите машини, МХИ с нарастване на загубите и падане на температурите, работят доста по-комфортно.
Цитат:
rosswen
Според мен, под +12гр. няма да изключва изобщо. Каква температура гоните по принцип? Малко противоположно на останалите машини, МХИ с нарастване на загубите и падане на температурите, работят доста по-комфортно.
По принцип искам в стаята да е около 25гр. Стаята е с ПВЦ дограма(на около 15 години), фибран и гипскартон отгоре. Същота така съм го мислил и да отварям вратата да се топли кухня около 10кв.м. която е насреща през малък коридор от около 1м. дълъг.