Здравейте,
Имам няколко въпроса относно избора на климатик и най-вече имам драма с долу посочените два.
Mitsubishi Heavy srk60zsx-w-src60zsx-w DIAMOND 21000 BTU
Mitsubishi Electric msz-ln60vgw-muz-ln60vg 21000 BTU
Става дума за Г-образно помещение 56 квадрата кухня с хол (етаж от къща). Помещението има 1 прозорец 2м широк 1,5м висок и голям френски 3,4м широк на 2,4м висок. Дограмата е Саламандер 6 камерна bluevolution 92 с 3-ен стъкло-пакет. Цялата къща е с изолация 20см каменна вата. Етажа има подово отопление и климатика ще се ползва предимно за охлаждане или по-бързо стопляне за кратко. Тръбите са прекарани в стените и е предвидено захранването на климатика да е при външното тяло, така че дори и да предложите други модели трябва да се захранват от външното тяло.
Разликата в цената м/у двата е огромна (1800лв) а параметрите са еднакви дори една идея по-добри на MHI който е и по-евтиния. В апартамента на родителите ми има 4 броя ME ,от който са страшно доволни 2 от тях мисля че направиха 10 години другите 2 около 5г с 0 проблеми. И като цяло не бих се замислил за марката но при тази разликата в цената реших да попитам все пак има ли нещо в МЕ което да си заслужава тази разлика. За размера също не съм сигурен но за охлаждане и стопляне за бързо не мисля че ще ми пречи ако се On/Off-а от време на време.