;), съгласен съм напълно. В спалнята си която е 13м2 е в постоянене он/офф, но вече му свикнах. Иначе и аз се бях насочил към мидеата, но ми се искаше да събера малко повече инфо за 15ZTL-a. Ще изчакам още.
Преглед за печат
Дебитите на ZTL-a са доста ниски на първите две степени, така че също ще върши работа, има и две опции за ограничаване на компресора Silent 1 и Silent 2.
Съгласен съм, но друг вид отопление нямам опция да ползвам поради факта от нараняване чрез изгаряне. Освен ако не сложа инфрачервен панел високо на стената или на таван (уж не се нагряват но ще е най-практично), но не знам дали са напълно безвредни.
Иначе сега пък ми предложиха Gree Airy GWH09AVCXB / K6DNA1B 9000 BTU. Какво ви е мнението за него?
Ако търсите приключения - това е вашия климатик. Който ви го е препоръчал, явно идея си няма.
Сериозно, трябва нещо с много ниски дебити. Слагате 15 ztl и колкото толкова. Electric AY има много малко по-нисък минимален дебит на турбината.
Преди време и аз бях пред такава дилема. За същите квадрати детска стая след съвети тук в форума реших да си сложа конвектор airelec tactic pro. И аз се бях спрял първо за климатик по същите предпазни мерки, които и вие сте описали, защото и аз съм с малко дете. Не съжалям за избора си. Разбирам за какво ви е претеснението, но децата растят и разбират, кое е правилно и кое не е правилно. Успех ви желая
как се държи модела сега като захладня ?
Справя се без проблем и си държи зададената температура на 2-ра степен на вентилатора, колко често са дефростите не мога да кажа, тъй като не живея там където е машината, но явно не са шумни тъй като по този показател няма никакви оплаквания, а майка ми е чувствителна към шума като цяло.