Този пост е редактиран от onlinenovabg; 27-03-25 в 22:28.
а до какви минимуми слиза този модел ,това е петичка нали ? при он-офф шумове от фреон ,пукане на пластмаси ?
На 5-ца минимума 300-400 вата това сериозно ли е![]()
на този модел бутона "silent" следва да ограничава максималните обороти на компресора на 20 херца ( при mode 2 ) пробвана ли е тази фунция работи ли
И Silent 1, и Silent 2 работят точно както е описано в техническото. Тогава пада и под 200W, НО това е само ако е +2 и нагоре. При по-ниска Т вдига оборотите на компресора дори и при включен сайлънт, макар и по-малко, отколкото ако е изключен.
- - - - - - - - - -
Обича да работи в такъв режим, около номинала си не изключва изобщо. Иначе и на 200W пада, но при моите условия изключва често. Това при отопление ест.
Този пост е редактиран от onlinenovabg; 01-04-25 в 18:47.
Здравейте, някой може ли да каже параметрите на компресора на ZTL15 и ZTL20, предполагам, че и за двете машини е един и същ. Благодаря предварително.
RM-D5077SWE1 и много вероятно със същото външно като 25zsp-w1
Този пост е редактиран от HRS9; 15-11-25 в 13:57.
Днес поръчах една петичка(ZTL15) за спалня 12 м2, южно изложение, вътрешен апартамент, втори етаж с топлещи съседи, тухла без изолация, като през пролетта се очаква саниране на сградата.
Машината беше монтирана днес и като първи впечатления мога да потвърдя казаното от Александър в началото, изключително тиха работа и на двете тела, за съжаление има някакъв проблем с измервалния ми уред на фирма Емос и не можах да направя замервания относно консумацията на машината, ако успея да го оправя и като се влоши времето ще дам отзив как се справя.
Честито! Дано да бачка комфортно и безпроблемно, а за консумацията не го мислете.
Дали вече имате наблюдение как работи машината. На какъв минимум работи и офф-и ли постоянно като zs-a. Пред труден избор съм за отопление на детска стая от около 7 м2 и около 20м3. Панел с две външни стени, едната с пвц прозорец и 3-ен стъклопакет и външна изолация и на двете, запад. Най-лесно ми е да сложа един конвектор Адакс, но ме е страх, защото не знам колко се награвят и дали няма да се изгори. За това мисля да е някой от тези MHI 20ZS-W, MHI 15ZTL-W или Midea CB1-09HRFN8-I(B)
Ще има отворена врата към коридор и евентуално към остъклена тераса.
Нямам тъй като машината е в жилището на родителите ми( те са доста доволни, само споделиха че тече доста вода при дефрости, но в Кюстендил по това време на годината има много мъгли и си е съвсем нормално), а контролният ми електромер се повреди и не мога да направя нужните замервания за да дам повече информация, която да бъде полезна за тези, които се интересуват.От това което видях, машината работи много тихо и се справя без проблем със задачата си, но при тези температури е съвсем логично, ще видим ако застудее как ще се държи. За вашите условия лично аз бих избрал Мидеата , смятам че ще работи най-адекватно. ZS-W би било престъпление.