Wi-Fi адаптер за климатик MSZ-FH35VE2
Здравейте и от мен,
Най-накрая се обзаведох с един климатик.
Не се загледах какво точно се включва, а и не се сетих да питам преди монтажа за смарт управление през телефон, т.е. както се оказа да се монтира Wi-Fi контролер, а то било опция.
Прерових маса страници и видео, обаче не видях аджеба къде се монтира този адапер. За други модели, бол, но точно за този, не намерих.
Сега ще се налага разглобяване на вътрешното тяло в някаква степен, та ако някой сподели, какво точно, ще съм му благодарен.
Като цяло е ясно за какво е, но ми е интересно тези, които го ползват, реално доколко би си струвало такова упражнение и какво му е най-ценното и има л,и все пак някакви минуси.
В момента съм на кантар - пак разместване на диван, майстори, разглобяване...айде парите ги прежалих.
Отговор: Wi-Fi адаптер за климатик MSZ-FH35VE2
https://smartarena.bg/produkt/wifi-termostat-klimatik/
Има такива много варианти, нямам идея дали работят , но ги им а в алито на много прилична цена
има връзка с вифи уж алекса и гоогле , и ИР за по тъпи уреди
MAC-587IF-E не е ли правилното решение?
Не знам къде е куплунга на FH, но може да се окаже, че не е трудна инсталацията.
На дженерал се маха един капак сложен за целта. Не трябва никакво разглобяване реално.
Цитат:
Първоначално публикувано от
zillion
MAC-587IF-E не е ли правилното решение?
Не знам къде е куплунга на FH, но може да се окаже, че не е трудна инсталацията.
На дженерал се маха един капак сложен за целта. Не трябва никакво разглобяване реално.
Да това е адаптера, но въпроса е къде и как се монтира. На видеа и снимки, на които попаднах за други модели на МЕ се вижда специално гнездо, където този адаптер стои и може от потребителя да се издърпва и ресетва и т.н. На моя климатик обаче такова гнездо няма (или поне не виждам), което ме навяват няколко леко неприятни варианта:
- стои външно (някъде на стената примерно)
- сменя се някакъв панел
- опцията е предвидена, но само ако я заявиш преди монтаж (най-кофти вариант)
- нито едно от трите
От фирмата, която ми монтираха климатика, са го поръчали и в скоро време ще разбера аджеба как точно стоят нещата, но не ме свърта нещо.
Сподели дали е лесно или трудно :)
Лесно се оказа. Свалят се страничните панели и...готово.
"Дотук добре" както се казва, включваш, изключваш, настройваш параметри на режима на климатика "от разстояние", обаче в приложението липсва отчета за консумация на електроенергия.
Другите отчети ги има - температурна история, режим на работа, сила на Wi-Fi сигнала и информация за грешки, но този който дава потреблението - липсва.
При бърз преглед из нета не можах да намеря нещо конкретно. Някой има ли този проблем конкретно с този модел климатик и ако е намерил решение да сподели?
Официален отговор от Митсубиши: При комбинацията на Wi-Fi адаптер + FH, не се визуализират данни относно консумацията на енергия.
Малко ме хвана яд, ама какво да се прави, това е положението!
колкото и ефективен и хубав климатик да е FH все пак си е стар модел и няма как да има всички глупости :)
важното е, че бачка