Пичове, здравейте, можете ли да ми кажете каква е разликата между двата климатика?
В смисъл освен малк по-различния дизайн на EF KIRIGAMINE, друго има ли? Показатели, работа и тн?
Пичове, здравейте, можете ли да ми кажете каква е разликата между двата климатика?
В смисъл освен малк по-различния дизайн на EF KIRIGAMINE, друго има ли? Показатели, работа и тн?
Разликата е от тук до небето. Първото има в пъти по-калпав хардуер и параметри от второто. Отделно е турска сглобка. Другата серия се сглобява в Тайланд и е много хубава машина.
Добре, благодаря, това ме интересуваше!
AP35 е с едноредов топлообменник във външното тяло, а EF35 вероятно ще е с двоен, но са с еднакви сравнително малки компресори. В EF серията има някакъв вид плазма, дизайнерски са като вътрешни тела и съответно с надути цени, за това което представляват според мен. Ако няма нужда от тази плазма аз бих се спрял на AY42 от който съм доволен, по-ниска цена от EF35, с по-добър компресор, повече мощност за всеки случай и много вероятно с по-нисък минимум
casal, в EF серията няма никаква плазма. Компресора на AY35 e 470 W, на ЕF35 също е 470 W, но имат разлика в модификацията. Друг е въпроса, че AY35 e с 28,5 kg външно, а EF с 34 kg. При първия има 550 gr. хладилен агент, при втория 740 gr. Една машина не е само компресор....
Този пост е редактиран от Aleksandars; 07-01-25 в 22:22.
Да, моя грешка за плазмата, защото съм останал с впечатлението че има някакво по-усъвършенствано пречистване, но изглежда ще си е със стандартното такова, което съвсем не оправдава цената на серията, пак мое мнение. Точно заради теглото на външните написах че ще са с различни топлообменници и поне при AP35 съм виждал че е единичен, та се предполага че EF35 е с двоен заради разликата в теглото. А ако може да се вярва на сервизните, компресорите са еднакви, еднороторни и със сравнително малък обем. Нормално е и да има разлика в количеството фреон между едноредово и двуредово тяло, което предполага че EF35 ще е по-икономичен и по-тих като шум от външното. Но пак казвам че според мен има по-добри предложения около цената на EF35, не е лош климатик, но можеше и да е по-евтин за това което предлага и затова аз лично се отказах от покупка на EF25, когато се чудих какво да избера
Благодаря за отговорите!
Поръчахме такъв за спалня
Честито и със здраве да си го ползваш, а ако имаш възможност ще е интересно да споделиш до какви ватове слиза консумацията
Ще дам отзиви като го монтират, защото в момента правя голям ремонт и .... не се знае дали до лятото ще приключа, а ми остана само за спалнята климатик.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 17-01-25 в 19:36.
Този пост е редактиран от Deimosss; 19-02-25 в 15:31.
Четете грешно сервизно....?!Може ли да ни полажете?
Те тия ватове по сервизните са само някакви примерни мощности и не казват нищо. Не вярвайте на всичко там, дори минималните отдавани мощности ми се виждат често измислени или има грешки. Дават някакво инфо но трябва да се има едно наум
По добър ориентир е обема на компресора. Ватове са доста подвеждащи, защото едни ги пишат при 60Hz и при даден стандарт (изпарение/кондензация), други при друг стандарт, а трети като МХИ слагат консумацията при неясно какви обороти.
Достоверна информация може да се намери само в каталога за компресори на дадения производител.
Този пост е редактиран от bobivg; 19-02-25 в 18:03.