Отговор: Кои са проблемните модели на Mitsubishi?
Alexi и ти го повтаряш това постоянно, а колко доволни има от модела само можем да предполагаме...
Аз бих нарекъл боклук нещо което се поврежда постоянно, а ако се премине към други марки и там ще има кусури, с някои от които дори няма да можеш да се справиш сам или ще си проличат в дългосрочен план. Някои хора пък ще преминат към тази марка и ще са по-доволни от други марки и т.н., и т.н.
Само се моля и rosswen да не се включи сега;)
Дайкин ги оплюха, сега дойде ред и на МЕ:thumbsup:
Ама оплакващият се пък бил доволен от Дайкин, ехх...
боклук не съм го нарекъл ,просто не си заслужава парите .. да не говорим ,че тоя двойнороторния им компресор се оказа и той с доста кратък живот чукай на дърво че и твоя май е с него
Аз имах предвид човека с мултисплита.
В FH е друг компресор нa r410 и е малко по-голям - SNB140
Сега европейските модели са с SVB130, а онова японското МЕ, където показах видео с дефроста му е с SVB140.
А да те питам като беше споменал, че си си играл с датчици, този за въздуха във външното тяло правил ли си го нещо
мда пробвал съм да го допра до топлообменника с цел да намаля диференциалната разлика между него и тръбния ,при мидея примерно това разрежда дефростите ,не всеки алгоритъм го ползва този датчик обаче
Аз не съм го пипал изобщо и за дефростите е почти сигурно че не играе роля, а и нали тях ги оправих, смея да твърдя.
Друга идея имам за него.
Цитат:
Първоначално публикувано от
casal
Аз имах предвид човека с мултисплита.
В FH е друг компресор нa r410 и е малко по-голям - SNB140
Сега европейските модели са с SVB130, а онова японското МЕ, където показах видео с дефроста му е с SVB140.
А да те питам като беше споменал, че си си играл с датчици, този за въздуха във външното тяло правил ли си го нещо
Извинявам се, че бях толкова рязък в мнението си. Виждам че сте хора техничари и разбиращи от хардуера. Аз съм само ползвател и проектант същевременно на ОВК инсталации и до мен се допитват страшно много хора каква техника да си закупят за техните имоти. От моя гледна точка тази марка е отписана като препоръка към моите клиенти. Съжелявам ако има засегнати страни, но лично според мен инвестицията е близка до доста по-добри модели. Нямам наблюдение към новите Дайкини, но от моделите 2009 година съм страшно доволен.
P.S. Между другото сега забелязах, че съм писал по темата точно преди една година на същата дата. Странно съвпадение! Догодина живот и здраве пак ще влезна да се оплача :)
Няма проблем. МЕ се водят с добри компресори с добра ефективност, тишина на външните тела, което идва и от топлообменници с голяма площ във външните тела, стига да не са най-ниските класове. А ако има недоволни, има какво да се направи или преминават към нещо друго.