Re:Климатици NEO от кауфланд за 300 лв
За 9-ката Panasonic, бях с други хора на шопинг и нямах време да запиша и снимам модела. Което запомних беше, което написах, 298 лв, 2.4kW номинал. клас В, Китайска сглобка. Изглеждаше си нормален климатика. Не беше червен етикет, не е промоция, затова го няма в брошурите на Метро! Бяха извадени вътрешното и външното тяло - огледах - не видях видими проблеми!
Neo пред GENERAL-electric или пред Fujitsu-general?Разликата е много голяма.Neo-то може и да работи добре в студовете ако си сложил 12-ка в 30м3 с добра изолация иначе :029:
А и сметките за тока може и тебе да замръзят.
Нео било за предпочитане пред Дженерал.. :ole.УМНО...как никой досега не се е сетил...хем и цената му е по добра. :-memnon.ами да...ще давам 2 бона за Дайкин :yahoo:,ами - взимам си Нео...тя и без това зимата вече мина... :Drinks: айде да им е честито на тези дето са се сдобили с това чудо на инженерната мисъл :bravo
НЕО са АУХ - като НИПОНА и ТРЕОТО и други подобни.Перфектни са,цените на металите се сринаха с пъти, икономиката е в рецесия има свръх производство и пренасищане на пазара с клими, затова падат цените и ще продължават да падат.
Топлообменниците на всички клими са от един и същ материал и едни и същи сплави.Има специализирани заводи само за топлообменници,където се правят топлообменниците на всички клими,турбините също,вентилатори,ел. мотори и задвижки,от една и съща пластмаса се правят.Компресорите също се правят в специализирани заводи само за ротори,клапани ,статори и т.н.Всичко се прави автоматизирано и в големи серии, за да може да има ефективност,висока себестойност и ниска цена.Не се заблуждавайте на едно място се прави всичко,просто едни и същи неща се сглобяват на различни места с различни етикети.
miry, донякъде си прав, но само до някъде....Но недей да твърдиш, че примерно пластмасите са едни същи....Просто неможе да правиш такова твърдение....
Цитат:
Първоначално публикувано от rkk
Нео било за предпочитане пред Дженерал.. :ole.УМНО...как никой досега не се е сетил...хем и цената му е по добра. :-memnon.ами да...ще давам 2 бона за Дайкин :yahoo:,ами - взимам си Нео...тя и без това зимата вече мина... :Drinks: айде да им е честито на тези дето са се сдобили с това чудо на инженерната мисъл :bravo
Ами да, давайте по 2 бона за дайкин и тем подобни хипер клими!те ще ви се възвърнат след 150 години :) :))
Някъде бях чел, че Панасониците имали затворен кръг на производсво. Те си произвеждали всичко, което се вграждало в тях. Вече май ще станем като в чужбина 4-5 години и после нов климатик, телевизор, автомобил и т.н. Не се ли дават пари само за реномираната марка. Виждал съм всякакви марки и всички работят. Подържам тезата, че за примерно пет години всеки дава еднакви пари. Едни в началото, а други постепенно, за повече изразходван ток. Както казват "танту за кукуригу".
Има до нас един магазин за Авточасти с такова NEO-12-ка.Значи цяла зима го наблюдавам,топлообменика си стои все така синичък,почти не скрежасва,като беше студено влизам да питам за една част за колата уж, че ми трябва и вътре много приятно топло, правя оглед за скрита духалка ама няма.Питам човека с този климатик ли се топлите ?Отговора беше,нямам никакви оплаквания.Извадел е късмет човека ,май.
То има и адски доволни хора с Трабанти, вървят си, лесни за поддръжка, имахме такъв и не говоря наизуст!
По темата за Neo - не сте прави че всички топлообменници са еднакви... То и аз имам магазин пред нас с Elite 18-ка - топли и не замръзва, но 400 лв на месец плащала собственичката ток (е, там има и хладилни витрини де).
За 299 лв Нео с включен кит би следвало да е с под 100 лв монтаж? Даваш 400 лв и толкоз. При всяко положение, ако работи безшумно (тук е малкият проблем) ще е по-изгодно от духалка и ще се изплати! Но за спалня шумът е проблем!
Само че шумът е до късмет - зависи доста от бройка, монтаж, положение, изолация... Убедих се в това!
Цитат:
Първоначално публикувано от taralion
Някъде бях чел, че Панасониците имали затворен кръг на производсво. Те си произвеждали всичко, което се вграждало в тях. Вече май ще станем като в чужбина 4-5 години и после нов климатик, телевизор, автомобил и т.н. Не се ли дават пари само за реномираната марка. Виждал съм всякакви марки и всички работят. Подържам тезата, че за примерно пет години всеки дава еднакви пари. Едни в началото, а други постепенно, за повече изразходван ток. Както казват "танту за кукуригу".
Правилно си чел ама става въпрос само за плазмените им телевизори.
То в магазин за Авточасти едва ли го бърка дали е безшумен,и за ток сигорно няма да плати повече от 50.лв.неудобно ми е да го питам.просто споделяам видяното от мен.Пък и щом е доволен човека какво по-хубаво.
Цитат:
Първоначално публикувано от enkov
То има и адски доволни хора с Трабанти, вървят си, лесни за поддръжка, имахме такъв и не говоря наизуст!
По темата за Neo - не сте прави че всички топлообменници са еднакви... То и аз имам магазин пред нас с Elite 18-ка - топли и не замръзва, но 400 лв на месец плащала собственичката ток (е, там има и хладилни витрини де).
За 299 лв Нео с включен кит би следвало да е с под 100 лв монтаж? Даваш 400 лв и толкоз. При всяко положение, ако работи безшумно (тук е малкият проблем) ще е по-изгодно от духалка и ще се изплати! Но за спалня шумът е проблем!
Само че шумът е до късмет - зависи доста от бройка, монтаж, положение, изолация... Убедих се в това!
В магазин за хранителни с токи с витрини и климатик 18 независимо кактв е 400 лева са малко.
Не ми се влиза в спор но разхода на ел енергия не зависи от климатика, от топло загубите на помещението или грубо казано от едно буре с вино за 1 час се губят 5 литра за да е винаги пълно трябва да се доливат 5 литра на час.
Сравнявахте НЕО с ЖЕНЕРАЛ
НЕОТО 12BTU -3,75KW номинална мощност ,консумира 1,2KW COP-3
ЖЕНЕРАЛА12 -4.8KWномилална мощност,консумира1.22kwCOP-4
Консумират еднакво но отдават различно и разликата не е голяма.
Цитат:
Първоначално публикувано от marto68
Ами да, давайте по 2 бона за дайкин и тем подобни хипер клими!те ще ви се възвърнат след 150 години :) :))
Оказа се,че не само аз съм на това мнение. :ole
Да, 400 лв не е много за магазина, ама и климатика не е с върховен COP, исках да кажа! Но тя си го избива от надценките на стоките и важното е било евтината начална инвестиция!
Цитат:
Първоначално публикувано от enkov
Демек глупавите, тия с червените Ферарита? Аз искам едно Touareg-че в тия киши и сняг!
Да, 400 лв не е много за магазина, ама и климатика не е с върховен COP, исках да кажа! Но тя си го избива от надценките на стоките и важното е било евтината начална инвестиция!
Върховен COP е 5 и нагоре и са много малко собствениците на такива клими.