Отговор: климатиka духа хладно
"Техниците", обърни се други, истински, свестни.
тоточев,не се сърди но причината е банална-просто имаш нещо с външно и вътрешно тяло..................:Drinks::Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от
toto4ev
Онзи ден идваха техници и доливаха фреон но без везна.
То, това да не е течност за чистачки, че да доливаш?
Ако правилно съм разбрал 14/ка в 30м3(12м2)!!!!!!!!
Викни си фирма да източи стария фреон да вакумира и напълни с везна по табела с точния грамаж.
Умишлено взех този за да се подсигоря,защото е кухнята на баба яга. На колони е,вярно изолация има на трите стени,тавана и пода от долу.В другите две стай имам две Мидей също конвекционалки,но въздушният поток от вътрешното тяло е 48градуса на изхода.Климатика достига градусите но въздуха коити издухва е доста хладен,и дискомфортен.Днес се обаждах във фирмата и им казах че ако не оправят климатика ще се обърна към комисията за защита на потребителите.Буквалният отговор беше че ще обърнат по голямо внимание на климатика.Помагайте със съвети и напътствия.
- - - Обновено - - -
Говорих с друга фирма да източат фреона,презаредят и вакоумират,но се притеснявам дали има възможност да изспуса фреон.
Те нали при вакумирането ще видят дали изпуска преди да го пълнят.
dundurma аз не мисля така,ако климатика работи на параметрите за които е създаден 4kw 520 куб.Не би трябвало да има проблеми.
мисълта ми беше,че не можеш да очакваш чудеса ,малки сметки и комфорт от този климатик.а моето скромно мнение е,че при евтините климатици какво пише и какво е са две различни неща.
Съгласен съм че няма база за сравнение с марковите климатици,но би трябвало да отдава 4кв. топлина,а това нее никак малко за това помещение.Не ги разбирам нещата но имам база за сравнение с други два климатика midea msg12ar.И миналата студена зима работиха добре.
Какво означава "хладен" въздух?20или 40гр?
37гр.е въздуха който обдухва вътрешното тяло.Температурата на човешкото тяло е толкова.За това усета за топлина е дискомфортен. А когато външната температуа е ниска,имам чувството че духа студено.
- - - Обновено
За да няма дискомфорт си държа вента на low (неикономично).Важно е дали си поддържа заданието.
Този климатик видели ли сте го колко влиза на входа 1 kW при +7° (в различните сайтове типично по български различно лъжат). При -7° този вход ще е спаднал с 30% до 0,7kW умножено да го кажем по СОР 1,9 при тази температура за този модел, ако все пак е направен добре и получаваме изход 1,3 kW при идеални условия (вентилатор на максимум, чисти топлообменници, филтри и турбина).
Входът е малко (компресорът е маломощен) и докато е такъв по този начин ще стоят нещата с изхода.